19 Σεπτεμβρίου 2015

Κρυφές δημοσκοπήσεις για τον νικητή των εκλογών

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις από τα κομματικά επιτελεία δίνουν και παίρνουν για τον τελικό νικητή των εκλογών 2015, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες δημοσκοπήσεις η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι οριακή.

Το εκλογικό ντέρμπι και η ισοπαλία αποτυπώθηκε σε όλες τις δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου, αποδεικνύοντας ότι σημειώθηκε μετακίνηση ψηφοφόρων, μετά το δημοψήφισμα Ιουλίου και την επιβολή των capital controls.

Η χώρα, όμως, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς μετά από εφτά μήνες διαβουλεύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάστηκε να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Ωστόσο, με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών να έχει εξαντληθεί, τα ποσοστά ανεργίας να βαίνουν συνεχώς ανοδικά, αλλά και την δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας να επικρέμεται συνεχώς πάνω από την χώρα, οι εκλογείς καλούνται να αποφανθούν (για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο) ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Δεδομένου, όμως, ότι μονοκομματικές κυβέρνησης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, όλα δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τρικομματική, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση.

http://www.newsit.gr/ekloges/Kryfes-dimoskopiseis-gia-ton-nikiti-ton-eklogon/431575