01 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα «μούσα» του ΘΕΟΥ Μπερλουσκόνι: Μαύρη, fashion blogger και έγκυος

Η 30χρονη Τερέζ Σαλέμι είναι το «φρέσκο» πρόσωπο της Φόρτζα Ιτάλια - Εχει σπουδάσει Νομική, δηλώνει παθιασμένη με την πολιτική και περιμένει να γνωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας
Σε μία προσπάθεια να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στο κόμμα του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναζητά νέα στελέχη τα οποία θα μπορούν να «φρεσκάρουν» την παράταξη με τα λόγια, αλλά κυρίως με την εικόνα τους.

Λάτρης του ωραίου φύλου, ο πρώην Καβαλιέρε δε θα μπορούσε να διαλέξει μία γυναίκα που πέρα από τις ικανότητές της θα ήταν εμφανίσιμη και αυτή είναι η
γοητευτική Τερέζ Σαλέμι.



Η νέα «μούσα» του, όμως, διαφέρει από όσες γυναίκες βρίσκονται συνήθως στο πλευρό του, καθώς η Σαλέμι είναι μαύρη, fashion blogger, παντρεμένη και έγκυος!



Η 30χρονη Σαλέμι που έχει καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά έχει μεγαλώσει στην περιοχή Κονιόλο της Αλεσάντρια δηλώνει φανατική του Μπερλουσκόνι, παρότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ. «Όλα θα γίνουν στην ώρα τους», σχολιάζει σχετικά με το πότε θα βρεθεί από κοντά με τον επικεφαλής του κόμματος.

Εξηγεί, μάλιστα, πως η επιλογή της ως το νέο πρόσωπο της Φόρτζα Ιτάλια έγινε τυχαία, έπειτα από μία τηλεοπτική της εμφάνιση όπου μιλούσε για το μεταναστευτικό.



Σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera, λοιπόν, δηλώνει ότι τη στιγμή που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Announo» του σταθμού La7 ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας ζάπινγκ την είδε και κάλεσε την βουλευτή του κόμματός του, Ντανιέλα Σαντανκέ, η οποία βρισκόταν στο πλατό μαζί της. Της ζήτησε, λοιπόν, πριν λήξει η εκπομπή να μιλήσει με την Σαλέμι ώστε να έρθει σε επικοινωνία με τους επικεφαλής του κόμματος. Όπερ και εγένετο. Η Σαντανκέ προσέγγισε την 30χρονη ζητώντας της το τηλέφωνό της και έκτοτε μία νέα πολιτική σχέση προέκυψε.



Ο αρμόδιος για την επικοινωνία του κόμματος θεώρησε πως η νεαρή από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ιδανική για την ανανέωση της εικόνας της Φόρτζα Ιτάλια κι η Σαλέμι δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά όταν της έγινε η πρόταση, μία και η πολιτική είναι το πάθος της μετά τη μόδα.
Η ίδια μιλώντας στην Corriere della Sera υποστηρίζει πως πάντα ονειρευόταν την πολιτική και τη μόδα.



«Η μόδα με έκανε να γίνω fashion blogger. Η πολιτική, θα δούμε», λέει η Σαλέμι, η οποία τονίζει πως πάντα ήταν ψηφοφόρος του Μπερλουσκόνι.

Όσο για τον ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δηλώνει πως δεν της αρέσει και δε συμφωνεί με την πολιτική του για τους μετανάστες, καθώς δε συμφωνεί με τις ακρότητες.



Η ίδια, άραγε έπεσε θύμα ρατσισμού στην Ιταλία, αναρωτιέται ο δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Όχι. Κανείς δεν με έκρινε από το χρώμα του δέρματός μου».

Εξηγεί δε, ότι όταν ήταν μαθήτρια διαπίστωσε ότι το χρώμα της ήταν ένα προτέρημα καθώς ξεχώριζε. Στο δέρμα της, αναφέρεται, μάλιστα, και στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα με κεντρικό θέμα τη μόδα που φέρει τίτλο «Sblogghiamoci. Riflessioni di una pecora nera» («Ας ξεμπλοκάρουμε -λογοπαίγνιο με το blog-. Σκέψεις ενός μαύρου προβάτου»).



Σε αντίθεση, πάντως, με τις υπόλοιπες κορασίδες που ονειρεύονταν μία θέση στο ιταλικό κοινοβούλιο μόνο επειδή ήταν όμορφες και είχαν «κλέψει» την καρδιά του Μπερλουσκόνι, η 30χρονη που έχει σπουδάσει Νομική και περιμένει το πρώτο της παιδί, μοιάζει να είναι συνειδητοποιημένη και προσγειωμένη.



Ερωτηθείσα για τα όνειρά της στην πολιτική, απαντά συγκρατημένα: «Ξέρω ότι με απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις, συνήθως, ο κόσμος καταστρέφεται».



Συνεχίζοντας, συμπληρώνει: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Για αυτό το λόγο δεν θα ήξερα να σας πως πού θέλω ή πού μπορώ να φτάσω. Σε κάθε περίπτωση δε θα αφήσω να με κοροϊδέψουν. Είμαι ονειροπόλα, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά χάρη σε δύο υπέροχους γονείς, έχω τα πόδια στη Γη. Εκτιμώ ότι η Φόρτζα Ιτάλια μου δίνει μία ευκαιρία βάσει των ικανοτήτων μου και του πάθους μου. Αυτό σπανίζει στις ημέρες μας».