06 Οκτωβρίου 2015

«Θα πρέπει να ντρέπεσαι» – Όλος ο διάλογος Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε τη Δευτέρα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ήταν ο μοναδικός ομιλητής ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέφυγε να απαντήσει στις… προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Τσίπρα «θα πρέπει να ντρέπεται».

Η «έκρηξη» του κ. Μεϊμαράκη ήρθε όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα ισοδύναμα και στην καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα κάνοντας λόγο για υποκρισία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντέδρασε άμεσα φωνάζοντας στον κ. Τσίπρα «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Δεν τα άκουσες τα ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας την προεκλογική περίοδο;».

Διαβάστε ολόκληρο το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Αποτελεί όμως –επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να ξεφύγω από το κείμενο της ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων- τουλάχιστον υποκρισία εσείς, που κάνατε καμπάνια για το «ΝΑΙ» και προπαγανδίζατε το «ΝΑΙ σε όλα», να κουνάτε το δάκτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς που αγωνιστήκαμε και διευρύναμε το πεδίο της διαπραγμάτευσης.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τα ισοδύναμα, δεν τα ακούσατε προεκλογικά που σας τα είπαμε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Τα καταθέσαμε προεκλογικά και γραπτώς.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κάντε ησυχία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ανοίγουμε, επίσης, τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό. Αξιολογούμε άμεσα το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων και αντικαθιστούμε όσες κριθούν αναποτελεσματικές. Διότι θέλω να σας θυμίσω ότι στελεχώθηκαν με το σύστημα «4-3-1», με τα συστήματα, δηλαδή, της νομής της εξουσίας ανάλογα με τα πελατειακά και μικροκομματικά συμφέροντα. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά!
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Μην «ρίξεις» τον Καμμένο!
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)