06 Οκτωβρίου 2015

Ποιους αποκαλεί "καραγκιόζηδες" ο ΠάγκαλοςΠοιους αποκαλεί "καραγκιόζηδες" ο Πάγκαλος

"Καραγκιόζηδες" αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Στρατούλη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

"Το συγκρότημα αυτό δεν έχει παραπάνω από τέσσερις ή πέντε μήνες ζωή κι αυτό το βγάζω κι από τη μέση ζωή των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, ούτως ή άλλως. Γιατί υπάρχουν κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν πάρα πολύ δραστήριες και μέχρι ενός σημείου επιτυχημένες. Δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτα επιτυχημένη κυβέρνηση. Θα πέσει, γιατί θα διαφωνήσουν κάποια στιγμή μεταξύ τους, γιατί ο κ. Δρίτσας δεν θα θέλει να πουλήσει τον ΟΛΠ, γιατί η κυρία «φούφουτου» δεν θα θέλει να ανοίξει μεταλλείο στην περιοχή της" είπε ο πρώην υπουργός στο Βήμα Fm.

Ερωτηθείς εάν ο κ.Τσίπρας μπορέσει να τους επιβληθεί, απάντησε: "Θα το δούμε. Στον Λαφαζάνη δεν επιβλήθηκε (ο Τσίπρας). Ο Λαφαζάνης πήρε τους άλλους δύο καραγκιόζηδες, την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βαρουφάκη κι έφυγε. Ξέχασα τον Στρατούλη, δεν φαντάζομαι να θυμώσει… Από το ψηφοδέλτιο τούς πέταξε έξω, αυτοί φύγανε".

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε όμως και τα εσωκομματικά της Ν.Δ. λέγοντας ότι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν έχει καμία ελπίδα.

"Θεωρώ ότι υπάρχει μια υποψηφιότητα, η οποία είναι καθαρά προσωπική και δεν έχει καμιά ελπίδα. Είναι ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος προσπαθεί να προσδώσει στην υποψηφιότητα τοπικά χαρακτηριστικά, πράγμα το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο βέβαια. Προσπαθεί να δώσει ηλικιακά χαρακτηριστικά, το οποίο είναι εξίσου, ελάχιστα θα πω, ικανοποιητικό. Προσπαθεί παρά πολύ να βρει συγκεκριμένο τρόπο. Και κάνει και το άλλο, το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό: μιλάει συνεχώς για «τζάκια» και οικογένειες, αποσιωπώντας ότι ο ίδιος προέρχεται από κολοσσιαίο «τζάκι» και κολοσσιαία οικογένεια πολιτικών και φεουδαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν χιλιάδες ανθρώπους στη δούλεψή τους".