26 Νοεμβρίου 2015

Πάλι ξύλο έριξαν οι Σκοπιανοί σε Μαρικινούς και Πακιστανούς "πρόσφυγες" της πο@τσας!

Εκατοντάδες μετανάστες από Ιράν, Μαρόκο και Πακιστάν ήρθαν αντιμέτωποι με τις αρχές της ΠΓΔΜ - Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τους χτύπησαν με τα γκλομπ τους

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια και συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες που και σκοπιανούς αστυνομικούς.
Εκατοντάδες μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο, το Πακιστάν και πολλές άλλες χώρες ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την ΠΓΔΜ, καθώς έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μεταδίδει το Associated Press, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και χτύπησαν σήμερα τους μετανάστες με τα γκλομπ τους, προκειμένου να μην τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Οι μόνοι που καταφέρνουν να διασχίσουν τα σύνορα είναι πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν οι οποίοι δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες προσπάθησαν να «σπάσουν» τον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ενώ κάποιοι που κατάφεραν να τον περάσουν, συνελήφθησαν γρήγορα από την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Εικόνα από τις νέες συγκρούσεις


Για την ώρα, τουλάχιστον δέκα άτομα που είναι εγκλωβισμένα στην Ειδομένη έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, ενώ μάλιστα έχουν ράψει τα στόματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, ένας από τους απεργούς πείνας λιποθύμησε πριν από μερικές ώρες αλλά οι γιατροί των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που βρίσκονται στην περιοχή, έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Μια γυναίκα από το Ιράν, η οποία έχει εγκλωβιστεί στην Ειδομένη τις τελευταίες επτά ημέρες, μίλησε στον δημοσιογράφο του AP για τις δεκάδες αποτυχημένες προσπάθειες που έχει κάνει προκειμένου να περάσει τα σύνορα.

«Δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Έχω προσπαθήσει να διασχίσω τα σύνορα από δεκάδες σημεία αλλά η αστυνομία πάντα μας σταματάει», είπε.

Χάος και σήμερα στην Ειδομένη


Περίπου 750 μετανάστες βρίσκονται τώρα στην Ειδομένη, ενώ σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, 2.400 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα με την Ελλάδα και μπήκαν στο έδαφος της στην ΠΓΔΜ τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ μέχρι πρόσφατα ο μέσος όρος έφτανε περίπου τα 3.500 άτομα.