12 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ! Στη …δίνη τους Μεγάρου Μουσικής η κυβέρνηση


Τριγμούς στην «εύθραυστη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία δημιουργεί η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή. Μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά προανήγγειλε ότι θα πει «όχι» στην σχετική ψηφοφορία. «Δεν πρέπει η παραχώρηση να είναι για 30 χρόνια αλλά μέχρι τρία χρόνια. Μπορεί να θέλουμε να του πουλήσουμε, να το κάνουμε κάτι άλλο», τόνισε με έμφαση κ κυρία Βαγενά και μάλιστα κατήγγειλε ότι δίδονται χρήματα την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανθρωπιστική κρίση. «Τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε για την ανθρωπιστική κρίση, δίνουμε εκατομμύρια για τις ανάγκες του Μεγάρου, ενώ έφερε ως παράδειγμα την έλλειψη πόρων των δημοτικών θεάτρων.

Μάλιστα, η κυρία Βαγενά αναρωτήθηκε με νόημα «ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που πρέπει να τους πληρώνουμε νόημα» και κοιτώντας προς το έδρανο του αρμόδιου υπουργού Αριστείδη Μπαλτά ρώτησε σκωπτικά: «Αλλού δεν υπάρχουν εργαζόμενοι». Πάντως, η ίδια ξεκαθάρισε ότι μολονότι διαφωνεί με την συγκεκριμένη διάταξη, στηρίζει γενικά την κυβέρνηση!


Στην κυρία Βαγενά έσπευσε άμεσα να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός. « Η κυρία Βαγενά δεν έχει καταλάβει ότι τα αρχικά ΟΜΜΑ είναι πλέον τα αρχικά ενός θεσμού που ανήκει στο δημόσιο. Είναι σαν να λέμε το Εθνικό Θέατρο, η Λυρική Σκηνή. Δεν υπάρχει η έννοια παραχωρεί το Δημόσιο στον ΟΜΜΑ τη διαχείριση για 30 χρόνια. Ο ΟΜΜΑ είναι οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπ. Πολιτισμού», τόνισε ο κ. Μπαλτάς.

ΑΝΕΛ: «Διαπλοκή» η τροπολογία για το Μέγαρο!

Για …διαπλοκή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία «κρατικοποιείται» το Μέγαρο Μουσικής. «Εμείς ως ΑΝΕΛ αγαπάμε το δίκιο κι έχουμε κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής χωρίς εξαιρέσεις ούτε εσείς πιστεύω έχετε αναστείλει την ανάγκη καταπολέμησης διαπλοκής», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ενώ μάλιστα, αναρωτήθηκε «πώς να σιγοντάρω μία ιστορία που μοιάζει με το παρελθόν;»

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πειστεί από την τροπολογία, και  προσέθεσε: « Η κυβέρνηση δεν έχει πολλούς άσους στο μανίκι της. Ένα είναι το ηθικό πλεονέκτημα, εδώ χθες έδωσα αγώνα αποδείξω ότι είχαν μπλεχτεί οι καναλάρχες και φέρνουμε τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής»; Ζήτησε, παράλληλα, από τον αρμόδιο υπουργό να την ξαναδεί, καθώς «το Δημόσιο έχει πληρώσει εφτά φορές αυτή την ιστορία και το κράτος έρχεται τώρα να πάρει το Μέγαρο». Να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ήδη προαναγγείλουν ότι θα αντιταχθούν στις «επιταγές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/32944/epikairotita/2016/anel-isondiaplokisin-i-tropologia-gia-to-megaro-.html