26 Ιουλίου 2016

Ξύλο Άδωνι στον Κουίκ: Πήγαινες έξω απ'τη Γερμανική Πρεσβεία και διαμαρτυρόσουν, και τώρα ο Τσίπρας πανηγυρίζει ότι μας δανείζουν φτηνά

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στη Βουλή.

«Υπάρχουν δύο βασικές αιτίες για να γίνει η εξεταστική επιτροπή» ανέφερε  ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού σταθμού στήριξης, (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήκαμε ζημία 100 δισ. ευρώ και οι δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι η ζημία την ίδια χρονική περίοδο υπερβαίνει τα 86 δισ. ευρώ είναι αληθές ή ψευδές; Γιατί δεν θέλετε να έρθετε με τα στοιχεία σας στην επιτροπή και να αντιπαλέψετε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζοντας, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «την περίοδο εκείνη ζούσαν σε φανταστικό κόσμο», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, λέγοντας, ότι το 2015 διαδήλωνε έξω από την Γερμανική πρεσβεία εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ και θεωρούσε τους δανειστές τοκογλύφους, ενώ σήμερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξη, ότι εάν βγούμε στις αγορές θα δανειστούμε ακριβότερα από όσο δανειζόμαστε τώρα.

«Δεν λέτε τίποτε για το εγκληματικό PSI που κατέστρεψε τη χώρα, ούτε για εκείνους που καλούσαν τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες», ψέλισε σαν απάντηση ο κ. Κουίκ αναμασώντας το σανό για τα γίδια στα οποία λένε πως τα Ταμεία έχασαν από το PSI 14 δις αλλά τους κρύβουν πως το κράτος τα τελευταία 15 χρόνια είχε δώσει στα Ταμεία 200 δις.