28 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης : Η ΝΔ θα καταργήσει τη διάταξη για περικοπή συντάξεων στους συνταξιούχους αγρότες

Τη δέσμευση ότι η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τη διάταξη του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου που επιβάλλει περικοπή σύνταξης κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες συνεχίσουν να καλλιεργούν, ανέλαβε μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή "Θεσσαλών Γη" της "Θεσσαλίας τηλεόρασης" ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί και το είχε δεχτεί η τρόϊκα να υπάρχουν τρία ταμεία και όχι ένα ενια΄΄ιο που ψήφισε με το νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ανάμεσα στα τρία αυτά ένα ξεχωριστό ταμείο ήταν για τους αγρότες. Μπάινοντας στην ουσία της διάταξης αλλά και του ερωτήματος που θ΄σαμε στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε πως όχι μόνο δεν εισηγήθηκε περικοπή συντάξεων για τους αγρότες, αλλά τους είχε εξαιρέσει από τους υπόλοιπους ελέυθερους επαγγελματίες που θα συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους ενώ βγαίνουν στη σύνταξη. Ακόμη ανέφερε πως αυτό το ασφαλιστικό το διακρίνει μία προχειρότητα και μία επιπολαιότητα στην προσέγγισή του σε ζητήμτα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους γιατί το ζητούμενο είναι να συνεχίσει η χώρα να παράγει και όχι να διώκονται όσοι καλλιεργούν.

Τέλος συμφώνησε με τη διάσταση που θέσαμε για τους κινδύνους σταδιακής περικοπής των επιδοτήσεων, όσο θα μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός αλλά και οι καλλιεργούμνες εκτάσεις που θα δηλώνονται στο ΟΣΔΕ από συνταξιούχους που δεν θα έχουν διάδοχη κατάσταση για να μεταβιβάσουν τα χωράφια τους ή τα ζώα τους, σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους...