29 Δεκεμβρίου 2016

Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου: Η "τρύπα" 14 εκ. € αφορά τους προηγούμενους

[Επειδή ο Δήμαρχος είναι ΝΔίτης και ex officio μέλος της ΠΕ της ΝΔ έχουν ξαμολυθεί τα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ και συκοφαντούν αφού 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση με ανάλογη λάσπη στη Βουλή]

"Η σημερινή διοίκηση κι εγώ προσωπικά δεν ελεγχόμαστε στην παρούσα φάση. Ο έλεγχος αφορά την περίοδο 2007 - 2014. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται μπάλα στα πόδια των πολιτικών για να παίξουν τα παιχνίδια τους. Και μάλιστα επέλεξαν έναν φτωχό και αδύναμο, αλλά μεγάλο Δήμο, για να μπορέσουν να τον χειριστούν".

Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, με αφορμή την επιστολή βουλευτών της Θεσσαλονίκης στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για οικονομική ζημιά ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στον συγκεκριμένο Δήμο.

"Δεν έχω επίσημη ενημέρωση από κανέναν και δεν ξέρω εάν πρόκειται για τρύπα 14 εκατομμύρια ευρώ", τόνισε ο κ. Σούλας και πρόσθεσε: "η δική μας διοίκηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεδομένου ότι χειρίζεται όλα τα οικονομικά θέματα με απόλυτη διαφάνεια και ιδιαίτερη προσοχή. Ο έλεγχος διενεργείται για προηγούμενα χρόνια που η σημερινή διοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη".

Η ερώτηση των βουλευτών προς τους υπουργούς ήρθε μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες που κίνησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης. Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι βουλευτές ζητούν πανελλαδικό έλεγχο εσόδων στους Δήμους στο πλαίσιο έκδοσης πράξεων αξιοποίησης του υπεδάφους και των ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων.