Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ 3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Ο Χουντής καταγγέλλει ότι θα παραγραφούν φόροι και πρόστιμα από τις λίστες των μεγαλοκαταθετών

Ερώτηση σχετικά με τη διαφαινόμενη παραγραφή των φόρων και προστίμων που έχουν καταλογιστεί σε όσους έχουν ελεγχθεί από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ., κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Στην ερώτησή του, ο κ. Χουντής, αφού περιγράφει την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση της επιβολής φόρων και προστίμων από τις περίφημες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ.), ακόμα και για όσες υποθέσεις έχουν ελεγχθεί, καταγγέλλει ότι ουσιαστικά δικαιώνονται όσοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η ΕΕ ή το ΔΝΤ, προτίθενται να φορολογήσουν και να πατάξουν τη φοροδιαφυγή των μεγάλων εισοδημάτων.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καταλογίζει ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, σε όλες «τις κυβερνήσεις -και ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που είχε την ευθύνη για την έγκαιρη αποστολή εντολών ελέγχου- που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές».

Ταυτόχρονα, κατηγορεί για ακραίο αμοραλισμό την επιστολή Τσακαλώτου, αφού, τη στιγμή που δεσμεύεται ότι θα περικόψει τις πενιχρές συντάξεις αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, αποδεικνύεται με τις δικαστικές αποφάσεις ότι ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις -παρά τις διακηρύξεις τους- ούτε η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έκαναν τίποτα για να συλλάβουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή -ούτε και σε αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου