30 Δεκεμβρίου 2016

3 χρόνια παράνομα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Μέτοχος σε εταιρία έπαιρνε δουλειές του δημοσίου

Με εισοδήματα 877.000€ την 5ετία έχει καταθέσεις 5.000€... μάλλον τα έφαγε στα μπουζούκια και τα καμπαρέ γιατί οι ΣΥΡΙΖΑίοι αποκλείεται να βγάζουν χρήμα έξω σε Παναμάδες ή Παρθένες Νήσους

Για 3 ολόκληρα χρόνια παρανομούσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη

Το Πρώτο Θέμα λοιπόν αποκαλύπτει ότι η  Ολγα Γεροβασίλη όταν εξελέγη το 2012 βουλευτίνα ήταν...
μέτοχος σε εταιρία που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο. Το Σύνταγμα στο άρθρο 57 προβλέπει ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί μέσα σε 8 μέρες. Παραιτήθηκε μόλις το 2015 μεταβιβάζοντας το ποσοστό στο γιο της!!! Φυσικά και δεν θα γίνει τίποτα όπως δεν έγινε τίποτα με Φλαμπουράρη ή Σταθάκη αφού το ηθικό δεν έχει καμία σημασία για τους ΣΥΡΙΖΑίους

Σημειώστε ότι η Γεροβασίλη έχει δηλώσει την τελευταία 5ετία εισοδήματα 877.000€ εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν αφορολόγητα (2010: 315.000€, 2011: 66.000€, 2012: 107.000€, 2013: 223.000€ [τα 54.000€ αφορολόγητα], 2014: 166.000€ [τα 141.000€ αφορολόγητα]) και το 2013 εμφανίζει κατάθέσεις 60€ και το 2014 5.000€




Η Ευτυχία Πανταζάκου παρουσίασε σε παλαιότερο ρεπορτάζ του “Καρφιού” τη συναρπαστική ζωή της Ολγας που έλιωνε τα τακούνια της στη Σκουφά της Αρτας.

Το τηλεφώνημα που δέχτηκε η Όλγα Γεροβασίλη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17 Ιουλίου έκανε το τσιγάρο –έστω και… light– να της φύγει από τα χέρια. Η μέχρι τότε βουλευτής Άρτας, αποδεχομένη την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει κυβερνητική εκπρόσωπος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, γνώριζε καλά ότι η ζωή της θα άλλαζε άρδην. Από το 2012 η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ταυτιζόταν με την επίσης ανοδική πορεία της Ηπειρώτισσας πολιτικού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος γεννήθηκε πριν από πενήντα τέσσερα στην Άρτα (16 Ιανουαρίου 1961). Ο πατέρας της, Βασίλης, δούλευε στο νοσοκομείο ως βοηθός ακτινολόγου και η μητέρα της, Αρτεμισία, ήταν νοσηλεύτρια. Έχει έναν αδελφό, τον Κώστα, ο οποίος σήμερα είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Για την Όλγα Γεροβασίλη ο δρόμος για την Αθήνα ξεκινάει με τη φοίτησή της στο ΚΑΤΕ –σημερινό ΤΕΙ Αιγάλεω–, όπου τελειώνει βοηθός ακτινολόγου. Αμέσως μετά δίνει κατατακτήριες στην Ιατρική Αθηνών και αποκτά ειδικότητα ως ιατρός ακτινοδιαγνώστρια με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, την παιδοακτινολογία και τη γυναικολογική ακτινολογία.

Στην Αθήνα έζησε τη φοιτητική ζωή με φειδώ, όπως επιβάλλουν οι κανόνες μια τυπικής ηπειρώτικης οικογένειας. Στόχος ήταν η επιστροφή στην πατρίδα, όπου σχεδόν αμέσως άρχισε να εργάζεται στο ΙΚΑ της περιοχής. Παράλληλα συνεργάστηκε και με το διαγνωστικό κέντρο του Κώστα Αλεξίου, ο οποίος είναι αδελφός του μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου. Για τη γιατρό Γεροβασίλη ασθενείς αλλά και συνάδελφοί της έχουν μόνο καλά λόγια να πουν, τόσο για την επιστημοσύνη της όσο και για την ιδιαίτερα ευαίσθητη συμπεριφορά της.

Από το 1997 μέχρι το 2003 διατέλεσε γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και από το 2003 μέχρι το 2005 γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Στο μεταξύ ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε –με πολιτικό γάμο– τον Λευκαδίτη ηθοποιό Βαγγέλη Κτενά, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον 24χρονο σήμερα φοιτητή του Φυσικού, Φαίδωνα.

Λίγα χρόνια αργότερα –περίπου τέσσερα– ήρθε το διαζύγιο. Και αμέσως μετά ο δεύτερος γάμος της –αυτή τη φορά θρησκευτικός– με τον χημικό μηχανικό Γιώργο Παππά, υπάλληλο της Πολεοδομίας και υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού το 2004 και το 2009. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Αγγελική, που πάει Γ΄ Λυκείου, και τον 13χρονο Κωνσταντίνο.

Λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Αρταίων, ενώ το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής». Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού, και στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της «Ήπειρος Ανατροπής». Από τον Μάιο του 2012 μέχρι και σήμερα είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής. Μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ορίστηκε υπεύθυνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στη Βουλή, το 2010 το εισόδημά της ανερχόταν στις 315.000 ευρώ, το 2011 έπεσε στις 66.000 ευρώ, αλλά το 2012 ανέβηκε στις 107.000 ευρώ. Οι καταθέσεις της όμως δεν υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ!

Στις 18 Ιουλίου ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο και ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μανιώδης καπνίστρια αποτέλεσε –μαζί με άλλες συναδέλφους της– κόκκινο πανί για τον φανατικό αντικαπνιστή και πρώην συνάδελφό τους Ανδρέα Ψυχάρη, όταν τις… συνέλαβε να καπνίζουν στην αίθουσα της Γερουσίας και να αγνοούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Μάλιστα, ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση αναφέροντας και το περιστατικό με τις θεριακλούδες βουλευτίνες.

Ορεσίβια ούσα η επαφή της με τους πολιτικούς συντάκτες ξεκινά και τελειώνει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, κοφτά και ξεκάθαρα, στο πλαίσιο της ευγένειας αλλά χωρίς πολλά άτυπα παραπολιτικά. Με τη χαρακτηριστική της ντοπιολαλιά η κυβερνητική εκπρόσωπος φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να εξωραΐζει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης έχοντας εξαιρετική σχέση με τους δημοσιογράφους.

Εξαιρετική είναι επίσης η σχέση της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πατριώτη της Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο πολλάκις έχει προσκαλέσει για ένα «τσίπουρο και έναν μεζέ» στο ορεινό χωριό του συζύγου της Γιώργου Παππά, Πράμαντα.

Ο πατριώτης της Γιάννης Μπανιάς, με τον οποίο είχαν οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, υπήρξε ο πολιτικός της πατέρας. Φιλικές σχέσεις διατηρεί και με τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, ενώ ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι για εκείνην ο αγαπημένος της συγγραφέας, η ζωή και το έργο του οποίου τη στιγμάτισε.

Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της δεν μπόρεσε να επισκεφτεί την αγαπημένη της πόλη. Λατρεύει τα βουνά και τις παραλίες της Άρτας και κυρίως τα πανηγύρια που κάθε καλοκαίρι γίνονται. Φέτος θα επισκεφτεί την πατρίδα της για πολύ λίγες ημέρες λόγω της καυτής πολιτικής επικαιρότητας.

Άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και του ποτού, ίσως μπορέσει να ρίξει μια γυροβολιά υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής των προγόνων της, πάντα με ένα τσιγάρο στο χέρι και πάντα φορώντας παντελόνια. Και ποιος ξέρει, αν έρθει σε μεγάλα κέφια, ίσως χορέψει έναν συρτό στα τρία ή ακόμη και ένα ζεϊμπέκικο λίγα μέτρα από το ιστορικό γεφύρι του τόπου…

sounio-temple

ENA ΓΕΛΑΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ


Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Είχαμε πάει με την Ολγα (Γεροβασίλη) μια βόλτα στο Σούνιο για να της δείξω τα αρχαία. Λίγο πριν ανέβουμε στον Ναό του Ποσειδώνα, η Ολγα μου πρότεινε να καθήσουμε σε μια από τις ταβερνούλες πού είναι πάνω στο κύμα, να πιούμε κάνα ουζάκι.

-Θοδωρή μου, μην ανησυχείς τα αρχαία θα βρίσκονται πάντα στη θέση τους και θα μάς περιμένουν.

Το θέμα είναι να γνωριστούμε καλύτερα οι δυό μας. Πάμε να χτυπήσουμε κάνα καραφάκι να στανιάρουμε, άλλωστε έχω τόσο ανάγκη να μιλήσω σε έναν άνδρα σαν και σένα. Εναν άνδρα που εμπιστεύομαι τόσο. Χωρίς εσένα δεν θα υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν θα υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση χωρίς τον Σταμάτη Μαλέλη. Θοδωρή μου, καθώς σου μιλάω ένα αίσθημα ασφάλειας πλημμυρίζει το είναι μου…

Καθήσαμε που λέτε σε ένα τραπεζάκι με θέα την θάλασσα…Βασικά, η Ολγα είχε θέα την θάλασσα, εγώ ήθελα να κοζάρω την ίδια...Παραγγείλαμε χταποδάκι, μύδια, σαλατικό και καραφάκι Μυτιλήνης προς τιμή του Στρατή του Λιαρέλη.

Ο Στρατής είναι ο 3ος τελευταίος άνδρας που απέμεινε σ΄αυτή τη χώρα μετά από τον Θοδωρή Μιχόπουλο και τον Σταμάτη Μαλέλη.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να περιγράφει ο Μιχόπουλος την εκδρομή με την Ολγα Γεροβασίλη στο Σούνιο. Και συνέχισε…


Ήταν νωρίς το απόγευμα. Εγώ, η Ολγα, το τραπεζάκι, το πέλαγος…Ξαφνικά πετάγεται μέσα από την θάλασσα ένα τεράστιο κτήνος 20 μέτρα ύψος, 4 μέτρα φάρδος, με κοφτερά σαν μεταλικές λεπίδες πτερύγια και στόμα με δόντια καρχαρία. Το θαλάσσιο κτήνος ερχόταν κατά πάνω μας…Η Ολγα τρόμαξε και με μια ενστικτώδη κίνηση κρύφτηκε στην αγκαλιά μου…

-Θοδωρή σώσε με…Μόνο εσύ μπορείς να νικήσεις το κτήνος, μόνο εσύ μπορείς να μου χαρίσεις τη ζωή…

Μόλις που ξεχώριζες τα λόγια της μέσα από τα αναφιλητά…Αισθάνθηκα, σαν άνδρας, την ευθύνη και την τιμή, έστω και με κόστος την ζωή μου, να σώσω αυτή τη γυναίκα…

Ο Δον Ζουάν λατίνος εραστής, έπρεπε να δώσει τη θέση του στον ατρόμητο Ηρακλή. Σαν αστραπή πέρασαν από το μυαλό του οι εκπομπές της Πόπης Τσαπανίδου που σημάδεψαν την καριέρα μου. Δεν ήταν και λίγο από αρχισυντάκτης σε πρωινάδικο να βρεθείς διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και στην συνέχεια υπεύθυνος επικοινωνίας του Τσακαλώτου. Θυμήθηκα ότι κάποτε στην εκπομπή της Πόπης είχα γνωρίσει την γυμνάστρια Σούζαν. Στα διαλλείμματα η Σούζαν μου δίδασκε χτυπήματα και λαβές του καράτε. Τα ανέσυρα στην μνήμη μου.

Ηταν καιρός για δράση…Καθώς πλησίαζε το θεόρατο κτήνος έβαλα όλη την δύναμή μου στο δεξί πόδι και του έριξα μια κλωτσιά στα αρχίδια. Το κτήνος διπλώθηκε και άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο…

-Ολγα φύγε και φέρε το αυτοκίνητο, γρήγορα…

Καθώς το κτήνος είχε διπλωθεί άρπαξα το μαχαίρι της σαλάτας και άρχισα να το καρφώνω στα μάτια…Κατάφερα να το τυφλώσω…

Αμέσως πέταξα το χταπόδι στη θάλασσα…Το κτήνος τυφλό καθώς ήταν άρχισε να ακολουθεί την μυρωδιά του χταποδιού, στράφηκε προς την θάλασσα…

Η Ολγα είχε κιόλας φέρει το αυτοκίνητο. Ανοιξε την πόρτα του συνοδηγού και εγώ πετάχτηκα σαν αίλουρος και κάθησα στο διπλανό κάθισμα…Η Ολγα πάτησε γκάζι…Μετά την περιπέτειά μας επιστρέφαμε αναστατωμένοι στην Αθήνα. Στο ύψος του ξενοδοχείου Cape Sounio η Ολγα μου είπε

-Θοδωρή μου, είσαι τόσο γενναίος άνδρας, πρέπει να γιορτάσουμε την σωτηρία μας…

Πριν προλάβω να βγάλω κιχ με αγκάλιασε και άρχισε να με φιλάει. Ενιωθα τα καυτά χείλη της στα δικά μου, ένα αίσθημα παράλυσης σε όλο μου το σώμα…Σκέφτηκα ότι ο πρωθυπουργός και ο Τσακαλώτος θα είναι πολύ περήφανοι για μένα…

Μ αυτόν τον τρόπο ο Θοδωρής Μιχόπουλος περιέγραφε την περιπετειώδη εκδρομή στο Σούνιο με την συντροφιά της Ολγας Γεροβασίλη.


(Συνέχεια από το προηγούμενο…)

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος σε μια ανάπαυλα της κοπιώδους εργασίας του δίπλα στο φωτεινό μυαλό του Τσακαλώτου καταφθάνει στο αγαπημένο του Musique Cafe στο Παγκράτι και παραγγέλνει ένα μέτριο καπουτσίνο.

Δεν είχε προλάβει να πιει την πρώτη γουλιά, όταν στην οθόνη του κινητού του εμφανίζεται το όνομα της έξοχης ντιζέζ Ολγας Γεροβασίλη και καρδούλες να αναβοσβήνουν.

Ο Θοδωρής απαντάει στην κλήση της και ακούγεται η αλαφιασμένη φωνή της κυβερνητικής εκπροσώπου:

-Θοδωρή μου βγαίνουμε στις αγορές…Η κυβέρνησή μας βγαίνει στις αγορές…Είναι εδώ (στο Μαξίμου) ο Ευκλείδης και αποφάσισαν με τον Πρόεδρο να βγούμε στις αγορές…Θοδωρή είναι μεγάλη στιγμή…

.Ρε συ μανάρι μου, οι αγορές το ξέρουν;

-Θοδωρή, κόψε τη πλάκα. Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Σε λίγο θα είναι πρώτο θέμα παντού…Ηδη τηλεφώνησα στον δικό μας στο ΕΘΝΟΣ και θα το χτυπήσει πρώτο θέμα. Οπως τότε με την διαρροή στα Wikileaks που βγήκε πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος με δήλωση κατά του Τόμσεν…

.Ρε συ μανάρι μου εδώ τζάμπα να δίναμε την Ακρόπολη δεν θα βρίσκαμε χορηγό. Ποιος θα αγοράσει μετοχές από ένα διεφθαρμένο κράτος και μια αναξιόπιστη κυβέρνηση;

-Θοδωρή λες την κυβερνησή σου αναξιόπιστη;

.Ναι ρε συ μανάρι μου, τι είμαστε; Δεν βλέπεις κοντεύουν να μας πάρουν με τις πέτρες για το παπατζιλίκι με τις τηλεοπτικές άδειες; Αντί να δώσουμε 10 άδειες με 30.000.000 εκατ. ευρώ τη μία στήσαμε ολόκληρη επιχείρηση φιάσκο εξαιτίας του κολλήματος του Νίκου…

-Γι΄αυτό ρε Θοδωρή πρέπει να περάσουμε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση…Να πούμε ότι βγαίνουμε στις αγορές…

.Ρε σύ μανάρι μου βγες και πες στα γερόντια στην Σκουφά στην Αρτα ότι βγαίνουμε στις αγορές, θα σε πάρουν στο κυνήγι, θα σε στείλουν στον αξονικό σου τομογράφο. Δεν κόβετε τις μαλακίες λέω εγώ; Γελάει ο κόσμος μαζί μας. Δεν είδες χθες τι κάζο πάθαμε στην Εξεταστική. Για να δικαιολογήσει ο διευθυντής της Αυγής το 1,5 μύριο που μας έδωσαν διαφήμιση οι τράπεζες, επειδή φοβούνται, έλεγε ότι το κατάφερε ο νέος εμπορικός που πήρε που είναι καλύτερος από τον Μέσι…Πιο φοβερός και από τον Ευαγγελίου του “Πρώτου Θέματος” που έχει όλη την αγορά στο τσεπάκι του…Σοβαρή να είσαι μανάρι μου. Και κοίτα, όταν θα μπουκάρει ο κόσμος στο Μαξίμου να μην είσαι μέσα…Θα σου έλεγα να μετακομίσεις κοντά στα Σπάτα και το διαβατήριο δαγκωτό…