29 Δεκεμβρίου 2016

Η εικονική πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το δούλεμα στους οπαδούς του

Του Γιάννη Σιδέρη

Όλο και φθηναίνει ο πολιτικός δημόσιος λόγος.

Πρώτο θέμα από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στα social media η «ρόδα» του δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα, που δεν θα λειτουργήσει για τεχνικούς λόγους. Δάνεισε όμως τα γρανάζια της στη ρόδα της συριζαίικης προπαγάνδας:

Μπας και ξεχάσουμε ταχύρυθμα την ευτελή επιστολή Τσακαλώτου (ο οποίος αφού την έστειλε, ξανάρχισε - εκ του ασφαλούς πλέον - τα ζοριλίκια κατά της Γερμανίας, για εσωτερική κατανάλωση).

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, στην επιστολή Τσακαλώτου, δεν είδε την κυβέρνησή του να υποκύπτει στον Schaeuble αλλά αντιθέτως είδε υποταγή της… ΝΔ. «Θλιβερή η Ν.Δ., έκανε πίσω και άλλαξε γνώμη με το «μπου» του Schaeuble», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, περιοδεύοντας στα φιλόξενα «βοθροκάναλα» του Πολάκη, τα οποία απλά το παίζουν οικοδεσπότες, και δεν αρθρώνουν λόγο αντίρρησης στις εξουσιαστικές φούσκες του κάθε κυβερνώντος (τα ίδια έκαναν και με τους προηγούμενους βέβαια).

Μπας και ξεχάσουμε την απύθμενης ελαφρότητας ρήση του κ. Φλαμπουράρη ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τηρήθηκε, απόδειξη ότι δόθηκε… η 13η σύνταξη!

Μπας και ξεχάσουμε τα 2 εκατομμύρια του κ. Σταθάκη που κατά μαγικό τρόπο εξαφανίζονται από το πόθεν έσχες. Και ουδείς το θεώρησε - όχι ύποπτο, ούτε η στήλη το θεωρεί ως τέτοιο, αλλά - ελεγκτέα και κολάσιμη αδιαφορία προς μια αναγκαία θεσμική διαδικασία, η οποία πρέπει να ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου τραβιέται στα δικαστήρια με αρχή έναρξης μια δήλωση πόθεν έσχες που θεωρήθηκε ως μη αληθινή.

Μπας και ξεχάσουμε την off shore της Αυγής και την σιωπή των συριζαίων, γι' αυτή. Πολύ περισσότερο αν συγκρίνουμε τη στάση τους με τον ανήθικο διασυρμό του πλοιοκτήτη Γ. Βερνίκου, ενός ικανού ανθρώπου με πραγματική αγωνιστική ιστορία στους δύσκολους καιρούς της χούντας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, γιατί είχε off shore εταιρεία - όταν λόγω επαγγέλματος αυτού του είδους οι εταιρείες σε τέτοιους επαγγελματίες, είναι εργαλείο δουλειάς.

Γιατί το θυμηθήκαμε τώρα; Γιατί τώρα το θυμήθηκαν - χθες που βγήκαν τα «πόθεν έσχες» - ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Προβληματισμένοι, έως και μεταμελημένοι για το σχετικό νόμο, ο μεν πρώτος, με συμπάθεια, αναλογίστηκε «τι έπαθε ο άνθρωπος», εξαιτίας ενός «νόμου εκτρώματος», όπως τον χαρακτήρισε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Απλώς κύριε και κυρία Πρόεδρε, έπεσε θύμα της ανήθικης καταγγελτικής εντυπωσιοθηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τον βάφτισαν «άνθρωπο των off shore».

Σίγουρα εκείνοι που τα ξεχνάνε είναι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη της κυβέρνησης τους κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο, τους παρουσιάζουν μια φανταστική «πραγματικότητα», και αυτοί την αποδέχονται, την εκλαμβάνουν ως τη μόνη υπαρκτή, και πάνω της οικοδομούν πλαστά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τη στράτευσή τους.

Είναι χαρακτηριστική η… φιλοσοφική προσέγγιση που έκανε χθες η «Αυγή» για να δικαιολογήσει την επιστολή υποτέλειας του Τσακαλώτου. Αντιγράφουμε:

«Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της μαθηματικής μοντελοποίησης αποτελεί η διαστατική ανάλυση, η έναρξη της οποίας χρονολογείται από την εποχή… δράσης του Γαλιλαίου, ήτοι κάπου κοντά στα 1.600 μ.χ. Η λογική επί της πρακτικής αυτής μεθόδου είναι ότι προσπαθείς να συνδυάσεις διάφορα φυσικά μεγέθη ενός προβλήματος με τρόπο που σε «συμφέρει», με στόχο να γενικευθεί η όποια μέθοδος. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς τους Dijsselbloem και Regling, η οποία εστάλη τις προηγούμενες μέρες και δημοσιεύτηκε χθες, «ξεκλειδώνοντας» επί της ουσίας τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος».

Όταν οι οπαδοί τους δέχονται τέτοιες «υψιπετείς»… φιλοσοφικές αλχημείες, όταν με αυτά δεν νιώθουν προσβεβλημένοι, και αρπάζονται από τη «ρόδα Καμίνη», αναδεικνύοντάς την ως μέγα πολιτικό πρόβλημα, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έχει ημέρες μακροημέρευσης μπροστά του, η δε πολιτική ζωή ακόμη περισσότερο κατήφορο.

Και θα έχει αρκετό κατήφορο. Το Μαξίμου – και αυτό δεν είναι γνώμη αλλά ρεπορτάζ – δέχεται ό,τι ζητήσουν οι δανειστές,  γιατί πιστεύει ότι ως το 2019 η Οικονομία «θα γυρίσει», όπως μας είπε συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Οπότε, δεν είναι μόνο οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Είναι και άλλοι, μόνο που το «ποιοι» είναι, μένει να αποδειχθεί: Αν δηλαδή είναι τα στελέχη της κυβέρνησης ή όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που βλέπουμε τη χώρα να βουλιάζει με ταχύτητα και χωρίς επιστροφή.

http://www.liberal.gr/arthro/103616/politiki/2016/i-eikoniki-pragmatikotita-tou-syriza-kai-to-doulema-stous-opadous-tou-.html