29 Δεκεμβρίου 2016

ΝΔ: Νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων με αξιοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ολοφάνερο σε όλους πια, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλήρης κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα και η δημιουργία ενός πρόθυμου στρατού συμβασιούχων - ψηφοφόρων», δηλώνουν ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μ. Βορίδης και ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Γεωργαντάς.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, νομοθετώντας «κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης», αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Προσθέτουν επίσης, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες μονιμοποίησης, επιχειρώντας να εγκλωβίσει με αυτές τους εργαζόμενους.

«Αδιαφορούν πλήρως για την αξιοκρατία, ενώ ταυτόχρονα θίγουν δικαιώματα επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ, που περιμένουν να προσληφθούν με διαφάνεια και αξιοκρατία. Όλες οι παραπάνω καταδικαστέες πολιτικές όμως, έχουν και μία ακόμα σημαντική παράμετρο: Το δημοσιονομικό κόστος. Την επιβάρυνση για όλες αυτές τις πρακτικές θα κληθεί να την πληρώσει ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός, αλλά και οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, διαλύει το δημόσιο, καταργεί την αξιοκρατία και στέλνει το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο», τονίζουν οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργαντάς.

Παράλληλα, σε ενημερωτικό της σημείωμα, η ΝΔ μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πριν το μελάνι της ικετευτικής και κατάπτυστης επιστολής Τσακαλώτου στεγνώσει, διογκώνει ανεύθυνα και ανεξέλεγκτα τις δημόσιες δαπάνες».

Η ΝΔ κάνει λόγο για νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων, για «Συριζοκρατία» ή «αξιοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης είναι ο πρόσφατος νόμος για το χωρικό σχεδιασμό, όπου με τροπολογίες, αφενός καταργήθηκε η εκ του νόμου (Καλλικράτης) υποχρέωση των δήμων να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα για υποθέσεις που αφορούν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου, και αφετέρου παρατάθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά, για μία ακόμη φορά, οι συμβάσεις εργαζομένων. Το κάνει στους Ο.Τ.Α., το έκανε ήδη στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», συνεχίζει η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «μαυρογυαλούρικη» τακτική διαδοχικών παρατάσεων (2015, 2016, 2017) και ανανεώσεων των συμβάσεων από έτος σε έτος, η οποία, μαζί με τη δυνατότητα σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και παραπέμπει στις χείριστες πρακτικές του παρελθόντος.

«Ο πολιτικός καιροσκοπισμός της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν υπηρετεί τους πολίτες και το γενικό συμφέρον, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και των άξιων επαγγελματιών και εργαζομένων της δημόσιας διοίκησης. Η αλήθεια όμως, δεν κρύβεται με το να βαφτίζεις το ψάρι, κρέας», συμπεραίνει η Πειραιώς και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στην προσπάθεια να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό, επαναλαμβάνει τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση».

«Είναι η κυβέρνηση των αντιμεταρρυθμιστών, της φαυλοκρατίας, των ρουσφετιών», συμπληρώνει η ΝΔ.

Ακολουθεί το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ

Η Κυβέρνηση προκαλεί τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν μέσα από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες να προσληφθούν στο Δημόσιο αλλά και τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, δημιουργώντας μια νέα γενιά «ομήρων» συμβασιούχων για καθαρά πελατειακούς λόγους.

Δεν διστάζει να εμπορευθεί την ελπίδα για ψηφοθηρικούς λόγους. Και φυσικά, το κάνει χωρίς κανένα προγραμματισμό των πραγματικών αναγκών.

Πριν το μελάνι της ικετευτικής και κατάπτυστης επιστολής Τσακαλώτου στεγνώσει, η Κυβέρνηση διογκώνει ανεύθυνα και ανεξέλεγκτα τις δημόσιες δαπάνες.

Φορτώνει βάρη στις πλάτες των υπερφορολογημένων πολιτών και δημιουργεί προϋποθέσεις ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις συντάξεις όσο και τους μισθούς στο Δημόσιο.

Και το πράττει, γνωρίζοντας τους κινδύνους.

Η μεθόδευση

Η νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης» υπηρετεί τη «Συριζοκρατία» ή αλλιώς την «αξιοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ».

Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης είναι ο πρόσφατος νόμος για το χωρικό σχεδιασμό, όπου με τροπολογίες, αφενός καταργήθηκε η εκ του νόμου (Καλλικράτης) υποχρέωση των Δήμων να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα για υποθέσεις που αφορούν δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου και αφετέρου παρατάθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά, για μία ακόμη φορά, οι συμβάσεις εργαζομένων.

Το κάνει στους Ο.Τ.Α., το έκανε ήδη στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Η «μαυρογυαλούρικη» τακτική των διαδοχικών παρατάσεων (2015, 2016, 2017) και ανανεώσεων των συμβάσεων από έτος σε έτος, καθώς και η δυνατότητα σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και παραπέμπει στις χείριστες πρακτικές του παρελθόντος. Η Κυβέρνηση υπηρετεί και ταυτίζεται με το παλιό και θέτει σε κίνδυνο το συμφέρον των πολλών.

Στο βωμό της εξυπηρέτησης αξιοθρήνητων βραχυπρόθεσμων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, καταστρατηγεί τις συνταγματικές αρχές, παραβιάζει τους νόμους, περιφρονεί τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αρνούνται να νομιμοποιήσουν τις αναιτιολόγητες παρατάσεις των συμβάσεων, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Έτσι, άμεσα θίγει το δημόσιο συμφέρον, οδηγεί τους Δήμους σε αδιέξοδο, αναγκάζει τους Δημάρχους να υπογράφουν παράνομες προσλήψεις, τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια, θίγει τα δικαιώματα όσων αναμένουν να διοριστούν με νόμιμες διαδικασίες ως επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αυξάνει τα δημοτικά τέλη.

Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής, έχει αυξήσει, από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά 7.000. Από 39.165 τον Σεπτέμβριο του 2015, σε 46.301 τον Οκτώβριο του 2016.

Η αύξηση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά στην εκτόξευση των μισθολογικών δαπανών στην Κεντρική Διοίκηση το πρώτο 9μηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), κατά 146.000.000 ευρώ.

Στο ποσό αυτό, δεν προσμετρούνται οι περίπου 5.000 νέοι συμβασιούχοι των Ο.Τ.Α., που πληρώνονται με ανταποδοτικά τέλη και συνεπώς επιβαρύνουν τους δημότες που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό.

Συμπέρασμα

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν υπηρετεί τους πολίτες και το γενικό συμφέρον, αλλά προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και των άξιων επαγγελματιών και εργαζομένων της δημόσιας διοίκησης.

Η αλήθεια όμως, δεν κρύβεται με το να βαφτίζεις το ψάρι, κρέας.

Η Κυβέρνηση είναι προσκολλημένη στο χθες και συνεχίζει, με αμείωτη ένταση, να προκαλεί τους Έλληνες και να υποθηκεύει το μέλλον τους.

Στην προσπάθεια να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό, επαναλαμβάνει τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση.

Οι εντατικές προσπάθειες που ξεκίνησαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να μπει ένα οριστικό τέλος στις στρεβλώσεις και τις παθογένειες που ταλάνιζαν τη Δημόσια Διοίκηση, βρήκαν απέναντι το ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσε ακόμη και στον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών και των μονιμοποιήσεων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος, ως Υπουργός, νομοθέτησε την απάλειψη των ποινικών ευθυνών των πολιτικών πελατών του - δημάρχων σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις λόγω της άρνησης τους να ελεγχθούν από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που επανέφερε τους επίορκους στο Δημόσιο και τους συνδικαλιστές στα πειθαρχικά συμβούλια, κατήργησε τον επανέλεγχο των μονιμοποιήσεων και αποποινικοποίησε τη μη άσκηση ενδίκων μέσων σε υποθέσεις συμβασιούχων. Είναι η ίδια Κυβέρνηση που κατήργησε την αξιολόγηση και κατέστησε την κινητικότητα, μηχανισμό ρουσφετολογικών διευθετήσεων.

Είναι η Κυβέρνηση των αντιμεταρρυθμιστών, της φαυλοκρατίας, των ρουσφετιών.

Σε αντίθεση με τη μεγάλη προσπάθεια να τερματιστεί η ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων, μέσω της ταχείας εκδίκασης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ή προσωρινών διαταγών που έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ν.4172/2013), η σημερινή Κυβέρνηση δημιουργεί νέους αιχμαλώτους, φιλοδοξώντας ότι θα τους μετετρέψει στη νέα του εκλογική πελατεία.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί τις πολιτικές εξορθολογισμού που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, επαναφέρουν την αξιοπιστία και την αξιοκρατία στο Δημόσιο και διασφαλίζουν την τήρηση της νομιμότητας.

Η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, που κινδυνεύουν από τις ανεύθυνες και παλαιοκομματικές πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης, είναι μονόδρομος.

Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη στη σχέση πολιτών – δημόσιας διοίκησης.