30 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ! Μεντβέντεφ σε Ομπάμα: "Αναπαύσου εν ειρήνη"!

Διαστάσεις... επικίνδυνες λαμβάνει η κόντρα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ρώσος πρωθυπουργός, λέει στον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο... RIP!
Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες, "χρεώνοντας" στην ρωσική κυβέρνηση ότι παρενέβη στην εκλογική διαδικασία, που έφερε το αποτέλεσμα - έκπληξη της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Από χθες, λοιπόν, που ανακοινώθηκαν επίσημα οι αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία, έχει ανοίξει ένας διπλωματικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, θυμίζοντας... ψυχροπολεμικές καταστάσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν "απείλησε" αρχικά πως θα απαντήσει... αναλόγως, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως δεν θα απελάσει αμερικανούς αλλά θα... περιμένει τον Ντόναλντ Τραμπ. Δηλαδή θα περιμένει να ακυρώσει την απόφαση Ομπάμα ο διάδοχός του!

Μέσα σε όλα αυτά, όμως, έρχεται κι ένα μήνυμα που προκαλεί τεράστια έκπληξη. Κι αυτό διότι το στέλνει όχι... όποιος κι όποιος, αλλά ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Με μήνυμά του στο Twitter, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι λυπηρό το ότι η κυβέρνηση Ομπάμα, που ξεκίνησε με την ενδυνάμωση των σχέσεών μας, τελειώνει τη θητεία της με έναν αντι-ρωσικό αγώνα. RIP"!
Δηλαδή "Rest in Peace".
Δηλαδή "αναπαύσου εν ειρήνη"!

Δείτε το tweet


Το σχόλιο αυτό κινείται στο... ρυθμό μιας -ακόμη- απίστευτης φράσης, που είπε χθες ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας.

«Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων(!)», τόνισε χαρακτηριστικά και η κόντρα... συνεχίζεται.