28 Δεκεμβρίου 2016

Η «Αυγή» πανηγυρίζει την επιστολή μετάνοιας του Τσακαλώτου

Τι κι αν η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές χαρακτηρίστηκε ως αναδίπλωση για τις παροχές της κυβέρνησης και αφοσίωση στις διαρκείς απαιτήσεις του Μνημονίου, η «Αυγή» βρήκε τον δικό της τρόπο για την παρουσιάσει πανηγυρικά.
Συγκεκριμένα η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε μέχρι και τον Γαλιλαίο για να πείσει τους αναγνώστες πως η επιστολή που έστειλε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ στους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ δεν ήταν «επιστολή μετανοίας». Μάλιστα στην πρώτη σελίδα ο τίτλος είναι: «Ο αγώνας αποδίδει». Σημειώνει δε ότι «ξεπαγώνουν οι ρυθμίσεις για το χρέος χωρίς ανάληψη νέων δεσμεύσεων - Μεγάλοι κερδισμένοι της διελκυστίνδας για το έκτακτο βοήθημα οι συνταξιούχοι. Έκθετοι Ν.Δ. και λοιποί συγγενείς».


Στις εσωτερικές σελίδες ακολουθεί ρεπορτάζ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειες της κυβέρνησης με τίτλο «Η επιστολή Τσακαλώτου ξεκλείδωσε τα βραχυπρόθεσμα» αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της μαθηματικής μοντελοποίησης αποτελεί η διαστατική ανάλυση, η έναρξη της οποίας χρονολογείται από την εποχή δράσης του Γαλιλαίου, ήτοι κάπου κοντά στα 1.600 μ.Χ.

Η λογική επί της πρακτικής αυτής μεθόδου είναι ότι προσπαθείς να συνδυάσεις διάφορα φυσικά μεγέθη ενός προβλήματος με τρόπο που σε «συμφέρει», με στόχο να γενικευτεί η όποια μέθοδος. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς τους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ...».