28 Δεκεμβρίου 2016

ΝΔ για Μαξίμου: Ψεύτικες υποσχέσεις εντός χώρας, υποταγή εκτός

Για ανευθυνότητα, διγλωσσία και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση δια του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα, και επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές.

«Η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η διγλωσσία της παροιμιώδης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ με αφορμή την επιστολή Τσακαλώτου.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εντός Ελλάδας δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και παράλληλα κάνει λόγο για άνευ όρων υποταγή και εξευτελισμό της χώρας στο εξωτερικό.

«Οι Έλληνες πληρώνουμε, καθημερινά, πολύ ακριβά την υποκρισία και τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δεν μπορούν, πλέον, να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι αιχμάλωτοι στα ψέματα και τις ιδεοληψίες τους. Δεν θα αφήσουμε η αποτυχία τους να γίνει αποτυχία της Ελλάδας», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

«Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή. Με εφαρμογή ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο κράτος. Με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Με περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Για να «ανασάνει» η κοινωνία. Για να πάρει ξανά μπρος η οικονομία.

Για να γίνει η Ελλάδα μία χώρα που αξίζει να υπηρετούμε και να ζούμε», επισημαίνει.

Επιπρόσθετα, με ενημερωτικό σημείωμά της, η Πειραιώς κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για απόπειρα εμπαιγμού της κοινωνίας, υποκρισία, διγλωσσία και τυχοδιωκτισμό.

«Με την ίδια ευκολία που αρθρώνουν το ένα ψέμα, αποτολμούν και το ακριβώς αντίθετο. Άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδυ. Άλλα στο εσωτερικό και άλλα εκτός Ελλάδας», υπογραμμίζεται.

«Έλεγαν στο εσωτερικό ότι «δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πού θα μοιράσουμε τα πλεονάσματα». Στην επιστολή Τσακαλώτου γράφουν ότι «τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς». Έλεγαν στο εσωτερικό ότι «θα βγούμε από το Μνημόνιο».

Στην επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαιώνουν την «απόλυτη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο» και τονίζουν τη «διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του Μνημονίου». Έλεγαν στο εσωτερικό ότι «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλιότερη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη».

Στην επιστολή Τσακαλώτου δηλώνουν ότι «είναι μία εφάπαξ πληρωμή». Τονίζοντας μάλιστα ότι, ακόμη και αν υπάρξει δυνατότητα, δεν θα επαναληφθεί, ούτε καν ως εφάπαξ. Έλεγαν στο εσωτερικό ότι «δεν υπάρχουν νέα μέτρα».

Στην επιστολή Τσακαλώτου διαβεβαίωναν ότι «οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν πλήρως το ανακοινωθέν του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου». Ανακοινωθέν, στο οποίο γίνεται λόγος για νέα μέτρα, τόσο το 2018, όσο και για τα επόμενα, αρκετά χρόνια».

Χαρακτηριστικά, η ΝΔ σχολιάζει ότι η απόσταση τελικά από το εσωτερικό στο εξωτερικό για την κυβέρνηση είναι μία «ταπεινωτική επιστολή».

«Και αυτό είναι ο απόλυτος εξευτελισμός. Είναι απόδειξη των επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών, της υποκρισίας, της διγλωσσίας και του ανεύθυνου εσωτερικού λαϊκισμού της σημερινής «Κυβέρνησης των προθύμων». Δυστυχώς, όμως, το βαρέλι δεν έχει πάτο. Γι’ αυτό, η πολιτική αλλαγή έχει πλέον καταστεί επιβεβλημένη», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.