31 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΡΙζάλη με τα «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών

Περισσότερα από… 12 εκατομμύρια ευρώ έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα δύο εκατομμύρια του Γιώργου Σταθάκη που «χάθηκαν» το 2014.

Στη λίστα των «πλουσίων» εμφανίζονται «γερά» χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας, αλλά και όχι τόσο προβεβλημένα στελέχη, όπως η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και οι φαρμακοποιοί Γιώργος Πάλλης και Χρήστος Σιμορέλλης.

Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν δικαιολογήσει μέρος των χρημάτων με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο, όπως για παράδειγμα ότι προέρχονται από τα κάλαντα των παιδιών τους ή ότι αποτελούν χρήματα συνδικαλιστικών παρατάξεων!

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά καταθέσεις σε λογαριασμούς και όχι τα ακίνητα, τους μισθούς ή τις μετοχές των βουλευτών.

Δυσθεώρητα περιουσιακά στοιχεία έχει το «χρυσό» -όπως ονομάστηκε από την περασμένη Τετάρτη που βγήκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»- ζευγάρι της κυβέρνησης, Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy δεν ήταν υπόχρεος «πόθεν έσχες» για το 2014 αλλά η δήλωση της συζύγου του αποκάλυψε «πακτωλό» δολαρίων σε καταθέσεις. Από κοινού, διατηρούν σε καταθέσεις το αστρονομικό ποσό των 3.148.801 δολαρίων σε τράπεζες του εξωτερικού. Από την πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ εισέπραξαν 1.800.000 δολάρια.

Το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια αγγίζει τα 241.051 δολάρια και τα 103.700 ευρώ. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει από ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα καταθέσεις ύψους 2.450.000 δολαρίων.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤA – ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ