28 Δεκεμβρίου 2016

Αποκάλυψη Λαφαζάνη: Είναι καμαριέρες των ΗΠΑ, καταψήφισαν στον ΟΗΕ τον πυρηνικό αφοπλισμό

«Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να συμπεριφερθεί στον ΟΗΕ ως δορυφόρος των ΗΠΑ ντροπιάζει την ιστορία του ελληνικού λαού», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΕ

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λαφαζάνη προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να μην υπερψηφίσει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, αλλά να συνταχθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες που καταψήφισαν.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να συμπεριφερθεί στον ΟΗΕ ως δορυφόρος των ΗΠΑ ντροπιάζει την ιστορία του ελληνικού λαού. Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «διακατέχονται από ακραία διγλωσσία και ακραίο αμοραλισμό» και «συνιστούν μείζονα κίνδυνο για τον τόπο».

Η πλήρης δήλωση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
«Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ψηφίσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (23/12) "όχι" στον πυρηνικό αφοπλισμό, αποτελεί μια απόφαση ντροπή για την ιστορία της χώρας και μεγάλη προσβολή στους φιλειρηνικούς και αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, συντασσόμενη, δυστυχώς, με τις ΗΠΑ και ενεργώντας ως παρακολούθημα και όργανο τους για την διατήρηση των πυρηνικών όπλων και εκ των πραγμάτων για την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, που εξήγγειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά και τις μεγάλες παραδόσεις της αλλά και συντάσσεται με όλο το βρώμικο μπλοκ των εγχώριων κατεστημένων δυνάμεων που ακολουθούν τυφλά και παρακολουθούν πειθήνια τις πιο επικίνδυνες και καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα επιλογές του ιμπεριαλισμού.

Παρά τον "όχι" των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, όπως η Ελλάδα, ο ΟΗΕ, με συντριπτική πλειοψηφία 113 ψήφων (35 κατά και 13 αποχές), έλαβε την ιστορική απόφαση για απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, οδηγώντας σε συντριβή το μπλοκ των κυβερνήσεων που θέλουν, προβάλλοντας αστήρικτα προσχήματα, την διαιώνιση των πυρηνικών όπλων.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει κανένα δικαίωμα ερήμην του ελληνικού λαού, εν κρυπτώ, χωρίς καμιά δημοσιότητα αλλά και καμιά συζήτηση στη Βουλή, ενάντια στις όποιες προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του όσο και αν τις έχει καταντήσει κουρελόχαρτο, να εκθέτει τόσο ωμά και βαρύτατα το όνομα της Ελλάδας στη διεθνή φιλειρηνική γνώμη, συντασσόμενος με τη διατήρηση των πυρηνικών όπλων, που μπορεί να οδηγήσουν στον αφανισμό της ανθρωπότητας.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του αποδεικνύουν ότι διακατέχονται από ακραία διγλωσσία και ακραίο αμοραλισμό και έχουν εξελιχθεί σε μείζονα κίνδυνο για τον τόπο.

Μπροστά στο 2017, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή με την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα και την ήττα όλου του μνημονιακού μπλοκ και των ακροδεξιών αποφύσεων του».