31 Δεκεμβρίου 2016

Ιταλία: Διευθυντή ορχήστρας είπε στα παιδιά ότι «δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης» και απολύθηκε

Πρόκειται για τον Ιταλό μαέστρο Giacomo Loprieno ο οποίος θυμωμένος επειδή ορισμένες οικογένειες έφευγαν από την παράσταση πριν εκείνη τελειώσει, άρπαξε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε «Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει ούτως ή άλλως»

Με... δάκρυα τελείωσε η παράσταση της δημοφιλούς παιδικής σειράς "Frozen" που έλαβε χώρα στην Ιταλία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων όταν ο διευθυντής της ορχήστρας ανακοίνωσε στα δεκάδες παιδιά που έδωσαν το παρόν πως «ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει».

Πρόκειται για τον Ιταλό μαέστρο Giacomo Loprieno ο οποίος θυμωμένος επειδή ορισμένες οικογένειες έφευγαν από την παράσταση πριν εκείνη τελειώσει, άρπαξε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε «Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει ούτως ή άλλως».

Όπως ήταν φυσικό η πράξη αυτή του Ιταλού μαέστρου προκάλεσε την οργή των γονιών οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα για την πράξη του αυτή βλέποντας τα παιδιά τους να ξεσπάνε σε κλάματα.

«Καταστρέφει τα όνειρα των μικρών παιδιών ηλικίας πέντε και έξι ετών χωρίς εύλογη αιτία» δήλωσε ένας από τους γονείς.

Οι διοργανωτές της παράστασης από την πλευρά τους υποστήριξαν πως «διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους» πάνω σε όσα είπε ο μαέστρος της παράστασης.

Έπειτα από το πλήθος αντιδράσεων που προκάλεσε ο  Giacomo Loprieno όπως ήταν φυσικό αντικαταστάθηκε από άλλο μαέστρο τον Marco Dallara, για την επόμενη παράσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μάλιστα, οι διοργανωτές δημοσίευσαν μια φωτογραφία του νέου μαέστρου, Marco Dallara, ο οποίος ντυμένος ως Άγιος Βασίλης αγκαλιάζει τα παιδιά που πάνε για να δουν την παράσταση.