06 Ιανουαρίου 2017

Πόλα Ρούπα: Πληροφοριοδότης την κάρφωσε για το 1 εκατ. – “Πώς “κάηκε” η 25χρονη συνεργός της

- Η Ρούπα προετοίμαζε το επόμενο “χτύπημα” λένε πηγές της Αντιτρομοκρατικής
- Σχέδια, κατόψεις και σημειώσεις για παρακολουθήσεις στόχων στο σπίτι της Ηλιούπολης
- Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες οι άνθρωποι στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα
- Οι αστυνομικοί περιμένουν να “μιλήσουν” και οι τηλεκάρτες που βρέθηκαν
- Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα δήλωσε η 25χρονη φιλόλογος
- Στο σπίτι τον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκε μια πλαστή ταυτότητα
- Η 25χρονη φέρεται να είχε επαφές και με τους έγκλειστους για συμμετοχή στους “Πυρήνες”
Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπας στην Ηλιούπολη, αλλά και την 25χρονης Κωνσταντινας Αθανασοπουλου στον Άγιο Δημήτριο.

Πλέον και η 25χρονη Κ. Αθανασοπούλου παραδέχθηκε ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, μαζί με τη Ρούπα, ενώ στο διαμέρισμα της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη η αντιτρομοκρατική λέει ότι βρήκε στοιχεία πως είχε στήσει ένα επιχειρησιακό κέντρο είτε του Επαναστατικού Αγώνα, είτε της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών... είτε και των δύο οργανώσεων...

Οι αστυνομικοί ανάμεσα στο πλήθος των σημειώσεων που έχουν εντοπίσει εστιάζουν σε κάποιες που παραπέμπουν σε κατόπτευση χώρων αλλά και παρακολουθήσεις προσώπων, τη φύλαξη και τις κινήσεις τους.

Στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα φαίνεται ότι ήταν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας και για ορισμένους από αυτούς υπάρχει πλήρης καταγραφή κινήσεων, ασφάλειας κλπ. Φαίνεται, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, ότι η Πόλα Ρούπα ετοίμαζε το επόμενο χτύπημά της.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, διόλου τυχαία, παρά τα δρακόντια μέτρα ασφάλειας φρόντισαν να φανεί το πρόσωπο της Πόλας Ρούπα έτσι όπως είναι σήμερα μέσω των ΜΜΕ έτσι ώστε πολίτες που πιθανώς ήρθαν σε επαφή μαζί της να καταθέσουν στην αστυνομία και να αντληθούν έτσι πληροφορίες για τις κινήσεις της, αλλά και για πρόσωπα που ήταν μαζί της.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και εκατοντάδες τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή της Πόλας Ρούπα.
Ήδη ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων από τις τηλεκάρτες ενώ δεν αποκλείεται να αποσταλούν σε ειδικό εργαστήριο στη Γερμανία.

Όπως και στην περίπτωση του Λάμπρου Φούντα η αντιτρομοκρατική θα επιχειρήσει μέσα από τις τηλεκάρτες να δει με ποιους είχε επαφές και πότε.

Τα στοιχεία σε βάρος της 25χρονης
Μέχρι και χθες και με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία η 25χρονη φιλόλογος που συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, σε παράλληλη επιχείρηση με εκείνη της Ηλιούπολης για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, κατηγορούνταν απλά για υπόθαλψη εγκληματία. Φερόταν απλά να βοηθά την Ρούπα στη φύλαξη του 6χρονου παιδιού της ή και σε εξωτερικές εργασίες έτσι ώστε εκείνη να μην εκτίθεται πολύ.


Πλέον όμως τα δεδομένα σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική φαίνεται ότι άλλαξαν. Με βάση τα όσα διαρρέονται από την αστυνομία στο σπίτι της 25χρονης Κωνστοαντίνας Αθανασοπούλου στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε και μια πλαστή ταυτότητα, γεγονός που την καθιστά άμεσα ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Την ίδια ώρα και μετά την παραδοχή της 25χρονης ότι είναι και εκείνη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι η 25χρονη είχε και επαφές με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ψηλά στη λίστα των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής θα μπει τώρα και η ληστεία στη Μαλεσίνα όπου στο πλευρό της Πόλας Ρούπα εμφανίστηκε μια γυναίκα. Μετά την ομολογία της 25χρονης ότι είναι μέλος του Επαναστατικού αγώνα η αντιτρομοκρατική επικεντρώνει την έρευνα σε εκείνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ / Κ. ΣΤΑΜΟΥ
newsit.gr

Αυτός είναι ο πληροφοριοδότης που πήρε το 1 εκατ. της επικηρυγμένης Ρούπα
 
Ένας άνδρας πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις εβδομάδες και πρόδωσε την «κ. Ελένη» όπως γνώριζε την Πόλα Ρούπα η γειτονιά στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή η επικήρυξη του 1 εκατ. ευρώ ήταν αυτή που οδήγησε και στην σύλληψή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της χάρη στη μαρτυρία πληροφοριοδότη που πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις βδομάδες και παρείχε κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις της καταζητούμενης λαμβάνοντας εγγυήσεις για την εκταμίευση του ενός εκατομμυρίου.

Το σπίτι της Ηλιούπολης ήταν η μόνιμη κατοικία της Πόλας Ρούπας, τα ίχνη της οποίας είχαν εντοπίσει οι αρχές το τελευταίο δεκαήμερο, κοντά στα Χριστούγεννα.