04 Ιανουαρίου 2017

Πολάκης: Είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία-Πρόεδρος γιατρών: «Χειρότερη από το 2011-2012 η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δήλωσε ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα, ενώ ακολούθησε έντονη συνομιλία με τον συνεργάτη του Γιώργου Παπαδάκη, Ντίνο Σιωμόπουλο, ο οποίος έχασε πρόσφατα τον πατέρα του καταγγέλλοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη ασθενοφόρου.

Η πρόεδρος των γιατρών «ξεγυμνώνει» Πολάκη! «Χειρότερη από την περίοδο 2011-2012 η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Μετά τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Μιχάλη Γιαννάκο, με τον οποίο άνοιξε κόντρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη «ξεγύμνωσε» την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στα «Παραπολιτικά 90,1» σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Guardian «είναι υπερβολικό και δεν ισχύει ότι όποιος μπαίνει σε δημόσιο νοσοκομείο πεθαίνει».

Υποστήριξε ωστόσο η κα Παγώνη ότι «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω υποχρηματοδότησής τους» και υπερτόνισε την αναγκαιότητα «προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που φτάνουν τις 30.000».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά εκτίμησε παράλληλα πως «η κατάσταση στα δημόσια σήμερα είναι χειρότερη από την περίοδο 2011-2012» κατέληξε λέγοντας ότι «150 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού».

http://thecaller.gr/ellada/proedros-giatron-ksegimnoni-polaki-xiroteri-apo-to-2011-2012-i-katastasi/