03 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ: Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης – 4,3 εκατ. πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που καταγράφεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Μια νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους» καταλήγουν οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.