03 Ιανουαρίου 2017

Πλανήτης Νιμπίρου: Φάρσα στο ίντερνετ, ή το τέλος του κόσμου;

Δείτε το βίντεο που υποτίθεται πως αποδεικνύει την ύπαρξή του - Ο πλανήτης από σίδερο θα προσεγγίσει τη Γη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους - Η NASA κάνει λόγο για «διαδικτυακή σπέκουλα»

Πόσες φορές έχει προβλεφθεί το τέλος του κόσμου; Πολλές. Τι έχει συμβεί; Τίποτα. Μάγια, Ίνκας, μιλένιουμ, Νοστράδαμος και πολλές ακόμα δοξασίες και «προφητείες», έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους. Παρόλα αυτά, ο κόσμος δείχνει να εντυπωσιάζεται από σενάρια καταστροφής και να... επιμένει ότι το τέλος του κόσμου, θα έρθει πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια... τον Οκτώβριο του 2017. Του τρέχοντος έτους δηλαδή. Τότε, που ο πλανήτης Νιμπίρου, υπολογίζεται πως θα φτάσει στη Γη.

Τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί το σενάριο; Υπάρχουν δύο σενάρια. Στο ένα, ο πλανήτης -που σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν είναι από σίδερο- συγκρούεται με τη Γη και... τέλος! Ο πλανήτης μας, μαζί και όλοι όσοι ζούμε μέχρι τότε, θα μετατραπούμε σε αστρική σκόνη και θα μεταφερθούμε σε ένα άλλο σημείο του Σύμπαντος.

Το δεύτερο σενάριο, αρκετά πιο προχωρημένο, αναφέρεται σε πλανήτη-διαστημόπλοιο, κάτι σαν το «άστρο του θανάτου» στο Star Wars. Όπως λέγεται, λοιπόν, οι... εξωγήινοι θα έρθουν στη Γη μέσω του Νιμπίρους, του πλανήτη διαστημόπλοιου, με άγνωστες προθέσεις. Κάθε λαός στη Γη αναπτύσει το δικό του υποσενάριο. Στην Ελλάδα, λόγου χάρη, οι θιασώτες του συγκεκριμένου σεναρίου υποστηρίζουν ότι έρχονται οι... αρχαίοι υμών πρόγονοι, ήτοι τα ανώτερα εκείνα όντα, από τα οποία κατάγονται οι Έλληνες, προκειμένου να επιβάλουν την τάξη στον πλανήτη.

Υπάρχει μάλιστα και βίντεο, στο οποίο, ο άνθρωπος που το ανέβασε στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι τον «έπιασε» με την κάμερά του!


 Όλα αυτά τα όμορφα απομένει να αποδειχθούν στον καιρό τους. Ο Οκτώβριος δεν είναι τόσο μακριά. Η NASA, ωστόσο, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει κανένα από τα παραπάνω σενάρια, αλλά αρνείται μετά βδελυγμίας την ύπαρξη του ουράνιου σώματος «Νιμπίρου», λέγοντας πως πρόκειται για «σπέκουλα του διαδικτύου».

Ο Planet X, όπως τον αποκαλούν εκτός της... βασικής του ονομασίας Νιμπίρου, ταξιδεύει, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, στο άκρο του ηλιακού μας συστήματος και πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα προς τη Γη. Όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες του καταστροφικού σεναρίου, ο πλανήτης που ταξιδεύει στο σύμπαν δεν γίνεται διακριτός με τα συστήματα που διαθέτουμε, εκτός από μία συγκεκριμένη θέση στον Νότιο Πόλο.

Το σενάριο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο, καθώς χιλιάδες χρήστες αναπτύσουν τις απόψεις τους και αποτυπώνουν ο καθένας τις δικές του πεποιθήσεις.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ