10 Ιανουαρίου 2017

Τούρκοι αξιωματικοί στον Αρειο Πάγο: Απέλυσαν τις γυναίκες μας, στα παιδιά μας λένε ότι είμαστε προδότες

Το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των πρώτων δύο Τούρκων αξιωματικών εξετάζει το β' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, με την εισαγγελέα να εισηγείται τη μη έκδοσή τους.

Οι δύο  εκζητούμενοι στο δικαστήριο περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους αλλά και τα βασανιστήρια που υφίσταντο συνάδελφοί τους. «Τη σύζυγο και τον αδερφό μου και τη σύζυγό του τους έχουν απομακρύνει από τη δουλειά τους, χωρίς καμία δικαιολογία. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί και η περιουσία μας έχει δημευθεί. Της γυναίκας μου έχουν δεσμεύσει και το διαβατήριο. Άρχισαν να συλλαμβάνονται οι σύζυγοι στρατιωτικών. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας  και μας λένε προδότες. Μας πονάει πολύ που είπανε ότι πουλήσαμε  στρατιωτικά μυστικά στην Ελλάδα'», είπε ο πρώτος από τους αξιωματικούς.  Έκανε μάλιστα αναφορά σε παραδείγματα βασανιστηρίων με ηλεκτρικά,με γκλοπς. «Πολλοί συνάδελφοι μάθαμε χειρουργήθηκαν σαν έντερα. Υπάρχουν αυτοκτονίες στις φυλακές λέγεται. Σε στάβλους αφήνουν τους ανθρώπους γυμνούς χωρίς φαγητό και όταν έχαναν τις αισθήσεις τους τους έβαζαν να υπογράφουν διάφορα. Στην Τουρκία οι στρατιωτικοί είναι σαν καταραμένοι. Λυπάμαι που λέω όλα αυτά για τη δική μου πατρίδα», προσέθεσε.

Ο δεύτερος αξιωματικός είπε: «Ημασταν κοσμικοί, πάντοτε στραμμένοι στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, 22 χρόνια στη γραμμή του Ατατούρκ. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει παραταθεί για 3 μήνες. Στα παιδιά μου στο σχολείο λένε πως είμαι προδότης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία παραγράφηκαν. Αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών μου».

Προηγουμένως στο δικαστήριο επιδέχτηκε βίντεο με συλλήψεις δικαστών μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας και όπως είπαν οι συνήγοροι τους Χρ. Μυλωνόπουλος και Ομηρος Ζέλιος, αυτό «δείχνει ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκη».