11 Ιανουαρίου 2017

Ρίξτε τις «κορώνες» για να βρούμε … την Υγειά μας

Έχω μια αρχή: δεν θα γίνεις καλύτερος και χρήσιμος άνθρωπος, αν δεν πηγαίνεις επίσκεψη (ή και για βόλτα ακόμα) μια φορά το χρόνο τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο, σε ένα ίδρυμα ή και σε μια φυλακή ακόμα, να δεις πώς ζουν εκεί χιλιάδες άνθρωποι, τι αντιμετωπίζουν, πώς τα καταφέρνουν, για να βοηθήσεις και να εκτιμήσεις…

Δεν ήταν κακό λοιπόν να πάει ο Μητσοτάκης στον Ευαγγελισμό. Ακόμα και αν το έκανε για τις κάμερες.

 Πόσο μυαλό θέλει όμως για να κάνουν κάποιοι το σωστό;

Για παράδειγμα:

Να σηκωθεί να πάει και ο Πολάκης εκείνη την ώρα στον Ευαγγελισμό, να σταθεί δίπλα στον Μητσοτάκη, να του πει «είναι δύσκολη η καταστάση, χρεωκοπήσαμε, έχουμε Μνημόνιο, προσπαθούμε, κάνουμε προσλήψεις γιατί χρειάζονται, ελάτε να κάτσουμε λίγο και στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου να συζητήσουμε μαζί με δυο από τους «ήρωες» (μια νοσοκόμα και ένα γιατρό), να τα βάλουμε κάτω, να δούμε πώς βγαίνει μια τέτοια νύχτα εφημερίας, να βρούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς για να τα καταφέρουμε καλύτερα». Όχι να βγάζει tweet άγρια μεσάνυχτα για να «την πει» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να πάει μια μέρα και ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώτος Πολίτης αυτής της ταλαίπωρης χώρας, να κάνει ένα προγραμματισμένο τσεκάπ στον Ευαγγελισμό, να μιλήσει λίγο με τον κόσμο, να τον δουν και οι ασθενείς και οι συνοδοί και οι γιατροί και οι συγγενείς ότι ζει ανάμεσά μας…  Όχι μόνο σε παρελάσεις και παράτες, όχι μόνο για να τσουγκρίζει αυγά, όχι μόνον στα επίσημα γεύματα. Και ας του πουν πως … «την είδε Φρειδερίκη» και «γυρνά στα νοσοκομεία». Ας δείξει πως δεν έχουν όλοι κομματικές εξαρτήσεις, ας πάει εκεί όπου υπάρχει αληθινός πόνος, ας θυμηθεί ότι δεν υπάρχουν μόνον ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία συνήθως τους πηγαίνουν οι γιατροί τους, όταν οι ίδιοι έχουν ανάγκη.

Και ας καταλάβουν όλοι πως κάθε φορά που οι «πατερούληδες» κοκορομαχούν για τα προβλήματα της Υγείας χωρίς να τα λύνουν, την ίδια ακριβώς στιγμή και ένας δικός μας άνθρωπος παθαίνει κάτι και χρειάζεται να εισαχθεί σε νοσοκομείο. Είναι προσβλητικό, εγκληματικό και ηλίθιο να σπαταλάμε δυνάμεις. Απαγορεύεται να αφήνουμε τα κομματικά τερτίπια να μας διχάζουν αντί να πράττουμε τα αυτονόητα.

Κωστής Πλάντζος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ