13 Ιανουαρίου 2017

Σέξι «ξανθιές» της Χαμάς χακάρουν κινητά ισραηλινών στρατιωτών

Ισραηλινοί στρατιώτες πείστηκαν από πανέμορφες «φίλες» τους που είχαν γνωρίσει online, να εγκαταστήσουν στα κινητά τους μια εφαρμογή βιντεοεπικοινωνίας με υπόσχεση για καυτές συνομιλίεςΣε μια από τις τυπικότερες παγίδες χάκερ έπεσαν ισραηλινοί στρατιώτες, καθώς πείστηκαν από πανέμορφες «φίλες» τους που είχαν γνωρίσει online, να εγκαταστήσουν στα κινητά τους μια εφαρμογή βιντεοεπικοινωνίας με υπόσχεση για καυτές συνομιλίες. Μόνο που η συγκεκριμένη μπορούσε να ελέγξει την κάμερα και το μικρόφωνο του κινητού, ενώ τα… ουρί του παραδείσου ήταν στην πραγματικότητα μαχητές της Χαμάς.

«Μια στιγμή, θα σου στείλω μια φωτογραφία αγάπη μου» έγραψε μια ιντερνετική φίλη σε ισραηλινό στρατιώτη για να απαντήσει αυτός «ΟΚ, Χαχα», μέχρι να φθάσει στο κινητό του η εικόνα μιας εντυπωσιακής ξανθιάς. Από εκεί η συνέχεια ήταν εύκολη, με την «φίλη» να προτείνει να «κατεβάσουμε και οι δύο μας μια εφαρμογή για videochat».

Η όλη ιστορία κράτησε αρκετό καιρό και στόχος της Χαμάς ήταν να ψαρεύει πληροφορίες για την μετακίνηση ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων, όπως και στοιχεία για τις αποστολές και τον οπλισμό τους. Όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού. στην παγίδα έπεσαν αρκετές δεκάδες στρατιώτες, αλλά οι περισσότεροι ήταν χαμηλόβαθμοι και δεν υπάρχει εκτίμηση πως αποκαλύφθηκαν σημαντικά μυστικά. Πως αποκαλύφθηκε η ιστορία; Κάποια στιγμή στρατιώτες ανέφεραν τις ύποπτες συνομιλίες, οι οποίες σταματούσαν όταν κατέβαζαν στο κινητό την εφαρμογή. Μάλιστα η εφαρμογή ακόμη να διαγραφόταν, είχε πλέον «μολύνει» τα κινητά, κατέβαζε και άλλο παράνομο λογισμικό, ενώ μπορούσε να ενεργοποιήσει κρυφά την κάμερα.



Στην παγίδα έπεσαν και γυναίκες που υπηρετούν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ενώ το πιο υψηλόβαθμο θύμα ήταν ένας ταγματάρχης. Μετά από αυτές αλλά και παρόμοιες απόπειρες χακαρίσματος, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ξεκίνησαν προγράμματα ενημέρωσης στο προσωπικό τους, ειδοποίησαν σχετικά τους διαχειριστές ομάδων στο facebook που ασχολούνται με τον ισραηλινό στρατό (υπολογίζονται σε πάνω από 3.000) ενώ θα εξετάζουν συνεχώς κάθε αναφορά για ύποπτες ψηφιακές δραστηριότητες.

Πάντως, όπως επιβάλλει το «ποιοτικό» hacking, οι φωτογραφίες των κοριτσιών που χρησιμοποίησε η Χαμάς όπως και τα προσωπικά τους στοιχεία, ήταν αληθινά, κλεμμένα όμως από πραγματικά προφίλ γυναικών σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η συγκεκριμένη ιστορία προστίθεται σε ένα χωρίς τελειωμό υψηλής τεχνολογίας πόλεμο που διεξάγεται εδώ και χρόνια μεταξύ Ισραήλ και ισλαμικών οργανώσεων, πόλεμο που έχει και πραγματικά θύματα πέρα από το χακάρισμα κινητών. Μια από τις πιο γνωστές υποθέσεις ήταν εκείνη της δολοφονίας του Γιαχιά Αγιάζ το 1996, του περίφημου «Μηχανικού» όπως ήταν το παρατσούκλι του στη Χαμάς, καθώς ήταν ο επικεφαλής στην κατασκευή βομβιστικών μηχανισμών. Τον Αγιάζ κατάφεραν να τον σκοτώσουν οι Ισραηλινοί φροντίζοντας να λάβει μέσω ενδιάμεσων επαφών ένα κινητό, το οποίο όμως είχε στο εσωτερικό του 15 γραμμάρια εκρηκτικών. Όταν αυτός το χρησιμοποίησε, οι ισραηλινές υπηρεσίες που παρακολουθούσαν την κλήση, πυροδότησαν την συσκευή με τηλεχειρισμό.