13 Ιανουαρίου 2017

Η προεδρική Κάντιλακ του Τραμπ θα έχει και εκτοξευτήρα δακρυγόνων!

Θα είναι εξοπλισμένη επίσης με όπλα και φιάλες αίματος με την ομάδα αίματος του Τραμπ

Νέος πρόεδρος στη ΗΠΑ, νέα λιμουζίνα. H «Cadillac One» θα είναι το νέο μεταφορικό μέσο του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελετή ορκωμοσίας του και τους πολέμιούς του να παίρνουν θέση στους... δρόμους της Ουάσινγκτον για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του με τις αμερικανικές εφημερίδες να δίνουν αναλυτικές πληροφορίες για την προεδρική λιμουζίνα που θα τον μεταφέρει.

Η λιμουζίνα «Cadillac One» θα είναι το "Beast" (Κτήνος) του Τραμπ, όπως έχει βαπτιστεί η λιμουζίνα που μεταφέρει τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η «Cadillac One» θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση την ημέρα της ορκωμοσίας του και το κόστος της λιμουζίνας θα φθάσει το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, όπως αναφέρει η "New York Post". Θα είναι εξοπλισμένη με εκτοξευτήρα δακρυγόνων, όπλα και φιάλες αίματος με την ομάδα αίματος του Τραμπ. Επιπλέον, θα διαθέτει αλεξίσφαιρα παράθυρα και πόρτες ενώ το εσωτερικό της θα είναι προστατευμένο με στρατιωτικών προδιαγραφών θωράκιση έτσι ώστε οι πόρτες να είναι τόσο βαριές που να μην μπορεί να τις ανοίξει ο Τραμπ από μέσα.

 Κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου θα επικρατήσουν δρακόντεια μέτρα με χιλιάδες στρατιώτες, πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης μαζικά, εντείνοντας τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον εκλεγέντα πρόεδρο. Πάνω από πέντε χιλιάδες πάνοπλοι στρατιώτες της αμερικανικής εθνικής φρουράς θα ακροβολιστούν γύρω από το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τραμπ. Το κόστος για την ασφάλεια του προέδρου Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας του θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".

Η καθιερωμένη τελετή χρονολογείται από το 1789 και περιλαμβάνει πέντε βασικά στάδια:
1ον: Τον όρκο στα σκαλιά του Καπιτωλίου.
2ον: Το μεσημέρι, η καθιερωμένη ομιλία του προέδρου προς το έθνος,  που διανθίζεται με διάφορα τραγούδια και προσευχές.
3ον: Ακολουθεί ένα παραδοσιακό γεύμα στο Καπιτώλιο . 4ον: Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιείται παρέλαση στην Λεωφόρο Πενσυλβάνια.
5ον: Η μέρα κλείνει με δημοφιλείς χορούς σε όλη την πρωτεύουσα.

Για να πάρουμε μία γεύση από την ομιλία του Τραμπ, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι θα έχει αρκετά ανέκδοτα... Την ομιλία του Αμερικανού Μίδα έχει επιμεληθεί ο Στίβεν Μίλερ, ο νεαρός από την Καλιφόρνια, πρώην σύμβουλος του μελλοντικού Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζέφ Σέσιονς.
Αναφορικά με τους προσκεκλημένους, αξίζει να σημειωθεί ότι, συνηθίζεται από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ να παρίστανται στην τελετή ορκωμοσίας του νέου πλανητάρχη. Τρεις από αυτούς θα είναι παρόντες: Τζίμι Κάρτερ, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.  Έξι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν κληθεί να διαβάσουν μία  προσευχή. Το βασικό πρόβλημα του Τραμπ είναι όμως οι καλλιτέχνες που του έχουν γυρίσει την πλάτη αρνούμενοι να τραγουδήσουν γι΄αυτόν.

Προς το παρόν, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η 16χρονη Τζάκι Εβάντσο, πρώην υποψήφια ενός talent show, θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, όπως ακριβώς έκανε το 2009 η Αρίθα Φράνκλιν και το 2013 η Μπιγιονσέ, που είχαν προσκληθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα.


Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ