02 Ιανουαρίου 2017

Φρανσουάζ Αμοιρίδη στον ανιψιό του εραστή της: Θα σε σκοτώσω αν μιλήσεις

Η Αστυνομία της Βραζιλίας δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή της συντρόφου του Έλληνα πρέσβη στο έγκλημα - Ο ανιψιός του αστυνομικού είναι αυτός που «καίει» το σατανικό ζευγάρι
Με καταιγιστικούς ρυθμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Το έγκλημα τελικά δεν ήταν τόσο... τέλειο όσο ήθελε η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της Sérgio Gomes Moreira Filho. Τα βραζιλιάνικα μέσα επικαλούμενα πηγές της Αστυνομίας είναι σαφή: Η δολοφονία του άτυχου Κυριάκου Αμοιρίδη έγινε για να ζήσουν τον έρωτά τους η σύζυγός του με τον εραστή της! Ένα συγκλονιστικό στοιχείο που προέκυψε από την ομολογία ενός εκ των συνεργατών και δη του ανθρώπου που ομολόγησε όλες τις λεπτομέρειες της φρικιαστικής δολοφονίας του Έλληνα πρεσβευτή, είναι ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύντροφος και μητέρα του παιδιού του Κυριάκου Αμοιρίδη, τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Την ώρα, λοιπόν, που η 40χρονη Φρανσουάζ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές του Gericinó νέες πληροφορίες για τη στυγνή δολοφονία του Έλληνα πρέσβη έρχονται να προστεθούν στην ιστορία που σόκαρε Ελλάδα και Βραζιλία.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο δολοφόνος του Αμοιρίδη ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα μέχρι να βρει πού θα ξεφορτωθεί το πτώμα. Οδηγούσε επί 24 ώρες φτάνοντας μέχρι και την ορεινή πόλη Nova Friburgo, αλλά τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu όπου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη.

Επίσης, η Αστυνομία φαίνεται πως δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή της Φρανσουάζ στο έγκλημα παρά το γεγονός ότι εκείνη φαίνεται να ήταν σίγουρη πως θα τη γλίτωνε φορτώνοντάς τα όλα στον 29χρονο εραστή της.

Ο Βραζιλιάνος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κυριάκο Αμοιρίδη


Μάλιστα ο άνθρωπος που «έκαψε» το σατανικό ζευγάρι δεν είναι τελικά ξάδερφος του αστυνομικού αλλά ανιψιός. Ήταν εκείνος που από την αρχή αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την τραγική κατάληξη του Κυριάκου Αμοιρίδη. Μάλιστα όπως είπε στην κατάθεσή του η 40χρονη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλήσει.

Η Φρανσουάζ μαζί με την κόρη της από παλιότερο ταξίδι στην Ελλάδα


«Τον στραγγάλισα, ήμουν σε αυτοάμυνα»
Αυτό που υποστηρίζει εν τω μεταξύ ο 29χρονος είναι πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα και τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο Sérgio Gomes Moreira Filho, την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη και να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του. «Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο, τον σκότωσα σε αυτοάμυνα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» είπε στους αστυνομικούς.

Ωστόσο κατέθεσε πως τα πράγματα... ξέφυγαν, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια και τελικά να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον σκοτώσει, στραγγαλίζοντάς τον.

Όταν συνειδητοποίησε, απελπισμένος, ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, ζήτησε από τον ανιψιό του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κουβαλώντας το μέσα σε ένα χαλί.

Ο ίδιος ο ανιψιός όμως που επίσης έχει συλληφθεί «έκαψε» το παράνομο ζευγάρι λέγοντας ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις με την 40χρονη Βραζιλιάνα να του έταξε 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στη δολοφονία του άντρα της.

Φρανσουάζ: «Δεν φταίω εγώ, ο εραστής μου ζήλευε τον Αμοιρίδη»

Την ίδια ώρα μπορεί τα στοιχεία να είναι εις βάρος της, αλλά η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία του Ελληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Με δάκρυα στα μάτια, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η 40χρονη Φρανσουάζ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της. Μάλιστα και εκείνος από την πλευρά του, παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας ότι η γυναίκα δεν γνώριζε τίποτε.

Στους αστυνομικούς η Φρανσουάζ δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης! Οπως είπε η γυναίκα, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό ήταν που κατά τη γνώμη της όπλισε το χέρι του. Για τον Ελληνα σύντροφό της, μίλησε με τα χειρότερα λόγια, τονίζοντας ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά.

Πώς έγινε η δολοφονία 

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις, την περασμένη Δευτέρα η Φρανσουάζ είχε φύγει από το σπίτι με την 10χρονη κόρη της για να έχει άλλοθι. Ο αστυνομικός μπήκε μέσα για να δολοφονήσει τον πρέσβη, ενώ ο ανιψιός του κρατούσε τσίλιες.

Οταν η Φρανσουάζ υπέθεσε ότι ο άντρας της θα ήταν πλέον νεκρός επέστρεψε στο σπίτι μαζί με το παιδί! Εβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια. Ο εραστής της ανέλαβε να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να το απομακρύνει.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ανιψιό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.


Αφού μπουν, μένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Sergio φεύγει μόνος με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 03.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη.

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του πρέσβη