09 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση Μπακογιάννη στη Βουλή για ΔΕΣΦΑ και Ελληνικό

Να ενημερωθεί η Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί κενό 188 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα, «από το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ», ζητά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδήγησε τις διαπραγματεύσεις με την αζέρικη εταιρεία SOCAR σε ναυάγιο και ότι η αποτυχία του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιούργησε κενό 188 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα του Δημοσίου, το οποίο πρέπει να καλυφθεί, καθώς (η κυβέρνηση) είχε ήδη προϋπολογίσει το ανωτέρω ποσό στον προϋπολογισμό του 2017.

Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ακόμη μία ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού. Ειδικότερα, ζητά να ενημερωθεί για ποιον λόγο δεν υλοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση έως τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, ώστε να ακολουθήσει και η καταβολή του τιμήματος της πρώτης δόσης των 315 εκατομμυρίων ευρώ και πότε προγραμματίζεται τελικά η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την έναρξη της επένδυσης των 7 δισ. ευρώ.