05 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛ@ΚΙΑ "ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη"

Τα χουμε πει 10 φορές! Μη μας πρίζετε με την παπαριά αυτή γιατί:
1. Το θέμα δεν είναι πόσο δουλεύεις αλλά τι παράγεις... μπορεί να "δουλεύεις" 8 ώρες όπως δουλεύουν αυτοί στον οργανισμό αποξήρανσης Κωπαϊδας...
2. Λογικό ο Έλληνας εφοριακός πχ. που ψάχνει μία ώρα τους φακέλους στο υπόγειο της εφορίας να δουλεύει περισσότερο από τον Γερμανό που τον βρίσκει στο κομπιούτερ του σε 1 λεπτό... ο ένας, κορόιδο, δουλεύει 1 ώρα και ο γάτος 1 λεπτό για να κάνει το ίδιο πράγμα
3. Στην Ελλάδα η αυτοαπασχόληση είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και αυτό ανεβάζει το μέσο όρο ωρών "δουλειάς" πχ. ανοίγει ο άλλος ένα μαγαζάκι και κάθετε όλη μέρα ("δουλειά" 16 ώρες) πουλώντας 10 τσίχλες... μην πάτε μακριά: Σκεφτείτε μόνο πόσα περίπτερα υπάρχουν στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν αλλού στην Ευρώπη
4. Και το σημαντικότερο: Ακόμα και έτσι όπως το παρουσιάζουν οι πατριώτες του κ@λου να είναι καλύτερα να μην το λένε και να το κρύβουν αφού στην ουσία σημαίνει: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΤΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Ο ΣΤΟΚΟΣ!

Άντε πάλι το παραμύθι:

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκονται οι Ελληνες εργαζόμενοι, καθώς δουλεύουν τις περισσότερες ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ελληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες ανά έτος. Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, δουλεύουν 1.371 ώρες.

Η χώρα μας, όπως αναφέρουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία, βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό με 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).