03 Ιανουαρίου 2017

Κινηματογραφικό ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Υόρκη την ώρα που άλλαζε ο χρόνος [βίντεο]

Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τη στιγμή που διαρρήκτες εισβάλλουν σε κατάστημα χονδρικής κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς.

Οι τρεις κουκουλοφόροι που φορούσαν μάσκες κατάφεραν να ανοίξουν δύο χρηματοκιβώτια στις 12:01 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, την ώρα που 7.000 πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούσαν μόλις λίγα τετράγωνα πιο πέρα στην Times Square.

Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν την πτυσσόμενη σκάλα κινδύνου για να σκαρφαλώσουν μέχρι τον έκτο όροφο και να μπουν γύρω στις 10 το βράδυ στα γραφεία του κοσμηματοπωλείου Gregg Ruth, όπου περίμεναν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στις εικόνες διακρίνονται δύο απ’ τους δράστες να χρησιμοποιούν σφυρί και λοστό για να μπουκάρουν, προτού ο ένας εκ των δύο εντοπίσει την κάμερα και τη σπάσει.

Οι διαρρήκτες άρπαξαν χρυσά και διαμαντένια δαχτυλίδια, περιδέραια και μπρασελέ συνολικής αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων. Το πιο ακριβό κόσμημα ήταν ένα περιδέραιο από λευκό χρυσό 18 καρατίων αξίας 204.000$