03 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΚΑΡΙ ΜΠΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ! Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Οι πολίτες νομιμοποιούνται να μην πληρώνουν

«Καθένας νομιμοποιείται να το κάνει, αλλά θα πρέπει να υπολογίσει πώς το κάνει και τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτό για τον εαυτό του», δήλωσε ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, στον ΑΘΗΝΑ 9.84, απαντώντας σε ερώτημα για το αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται να πουν ότι δεν πληρώνουν τις αυξημένες εισφορές, επειδή θεωρούν άδικο τον νέο νόμο.

Ο κ. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε ότι «το δεν πληρώνω ως κίνημα είναι κάτι που έχει υπάρξει με προοδευτική ή και με αντιδραστική χροιά» και κατέληξε: «δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι οι πολίτες γενικά δεν έχουν δικαίωμα να αρνούνται τη πληρωμή φόρου».

«Κατά τη γνώμη μου και σήμερα θα μπορούσαν οι πολίτες, να κάνουν αρνήσεις πληρωμών και εγώ δεν θα τους επέκρινα. Θυμάστε ότι τότε είχε δοθεί με νόμο σε παραχωρησιούχους το δικαίωμα να ζητάνε διόδια για δρόμους που δεν έχουν κάνει. Δεν είναι θέμα ποινικό, είναι νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Δεν είναι αυτοδικία η άρνηση του πολίτη να υπακούσει σε άδικους νόμους, είναι δικαίωμά του», ανέφερε για το κίνημα «δεν πληρώνω».

«Καθένας νομιμοποιείται να το κάνει, αλλά θα πρέπει να υπολογίσει πώς το κάνει και τι αποτέλεσμα θα φέρει για τον εαυτόν του. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ως κίνημα, έχει υπάρξει με προοδευτική ή αντιδραστική χροιά, με διάφορες χροιές και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε πως οι πολίτες,γενικά, δεν έχουν δικαίωμα να αρνούνται την πληρωμή φόρου», σχολίασε.

lykavitos.gr