03 Ιανουαρίου 2017

Σε κατ' οίκον ανάκριση ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται για διαφθορά και συνδιαλλαγή σε δύο υποθέσεις με επιχειρηματίες

Στο σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται η αστυνομία και το ειδικό ανακριτικό σώμα, προκειμένου να ανακρίνει τον Ισραηλινό ηγέτη για την κατηγορία της διαφθοράς, μετά...

την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του για δύο υποθέσεις εμπλοκής του σε συνδιαλλαγή με επιχειρηματίες.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε ατασθαλία. «Σας το είπα και το επαναλαμβάνω: δεν θα υπάρξει τίποτε διότι δεν υπάρχει τίποτε», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του κόμματός του, του δεξιού Λικούντ, στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο. Ο Νετανιάχου ανήρτησε ένα βίντεο από την έναρξη της συνεδρίασης στη σελίδα του στο Facebook.

«Ακούμε τις πληροφορίες (που κυκλοφορούν) στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε την ατμόσφαιρα και το εορταστικό πνεύμα στα τηλεοπτικά στούντιο και τους διαδρόμους της αντιπολίτευσης», προσθέτει στο βίντεο αυτό. «Θέλω να τους πω να περιμένουν για να γιορτάσουν. Μην βιάζεστε», συνεχίζει ειρωνικά.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να ανακρίνει τον Νετανιάχου σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ισραηλινοί και ξένοι επιχειρηματίες φέρεται ότι προσέφεραν στον πρωθυπουργό δώρα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε, εφόσον αποδειχθεί, να οδηγήσει σε απαγγελία σε βάρος του κατηγορίας για «κατάχρηση εμπιστοσύνης», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτά τα τελευταία κάνουν επίσης λόγο για μια δεύτερη υπόθεση από την οποία μπορεί να προκύψουν πιο σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς, χωρίς όμως να δίνουν την παραμικρή λεπτομέρεια γι' αυτή.