09 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ: Χωρίς στόχευση και στην Παιδεία η πολιτική της κυβέρνησης

Εκπαιδευτικοί «φαντάσματα» εμφανίζονται για μια-δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους, αναφέρει στη δήλωση της η Νίκη Κεραμέως

Για εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με κοινή δήλωση της τομεάρχου παιδείας Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών Γιάννη Ανδριανού, Μαρίας Αντωνίου και Χρήστου Κέλλα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους: «Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας. Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.
Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.
Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.
Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.
Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».