11 Ιανουαρίου 2017

Μαροκινός λάθρο επιτέθηκε σε μπάρμαν που του αρνήθηκε δωρεάν τροφή και ποτό

Ο 35χρονος επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που έσπευσαν να τον συλλάβουν - Είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών

Πήγαινε στο ίδιο μαγαζί την ίδια ώρα, για 10 ημέρες. Την τελευταία φορά εκδηλώθηκε. Ένας 35χρονος Μαροκινός μετανάστης επιτέθηκε σε μπάρμαν, διότι ο τελευταίος αρνήθηκε να του δώσει φαγητό και ποτό δίχως να καταβάλει το αντίτιμο!

Το βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη Legnano, κοντά στο Μιλάνο, προστέθηκε στα ήδη πολλά επεισόδια που έχουν προκαλέσει στην περιοχή -και όχι μόνο- μετανάστες, κυρίως από περιοχές της Βόρειας Αφρικής. Ο 35χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ζήτησε για τελευταία φορά δωρεάν φαγητό και ποτό, αλλά και πάλι ο μπάρμαν του αρνήθηκε. Τότε, άρχισε να εκτοξεύει απειλές ότι θα σκοτώσει τον μπάρμαν και στο τέλος του επιτέθηκε. Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια και τότε κατέφτασε η αστυνομία.

Η παρουσία των αστυνομικών δεν πτόησε τον Μαροκινό, ο οποίος επιτέθηκε και στους αστυνομικούς, τους οποίους χτυπούσε με τα χέρια και τα πόδια του. Ο 35χρονος άνδρας, όπως αποδείχθηκε, ήταν γνωστός στις αρχές και βρισκόταν πολύ καιρό στην περιοχή. Κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Στην Ιταλία ταξίδεψαν το 2016 σχεδόν 175.000 μετανάστες, το 88% των οποίων, σύμφωνα με την καταμέτρηση, ήταν από τις χώρες της Αφρικής. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας έχουν δημιουργηθεί μεγάλες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν ακόμη και σε συμφωνία με τη Μαφία, χωρίζοντας τις περιοχές της δικαιοδοσίας τους. Δεν λείπουν επίσης τα μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό με τον 35χρονο, ο οποίος απαιτούσε τσάμπα φαγητό και ποτό.