10 Ιανουαρίου 2017

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΠΑΣΟΚ κατά Τόσκα: Εμείς του τηλεφωνήσαμε για την επίθεση-Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση

"Βράζουν" στο ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Όπως δηλώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ήταν στελέχη του κόμματος που "έψαξαν" τον υπουργό μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών τα ξημερώματα της Τρίτης (10.01.2017) και όπως τονίζουν, η όποια επικοινωνία υπήρξε, έγινε με δική τους πρωτοβουλία.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε τα πυρά του ενόπλου που άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ που βρίσκεται μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι πατέρας τριών παιδιών. Το μικρότερο παιδάκι του είναι μόλις τριών μηνών. Έχει μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον για μια μέρα.

Ήδη, εκτός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και συνδικαλιστές της αστυνομίας, τον τραυματία επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο και ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. για να πάρουν θραύσματα που είχαν μείνει στα ρούχα του ώστε να τα εξετάσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι αστυνομικοί να κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για μια ομάδα  που στις 9 Οκτωβρίου τα ξημερώματα έριξε χειροβομβίδα στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη επίθεση που είχε κάνει  η οργάνωση ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Και οι δυο αυτές οργανώσεις που τις συνδέουν με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και μάλιστα σε μια από αυτές τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης.

Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με τις συλλήψεις των προηγούμενων ημερών και εκτιμούν ότι ήθελαν θύμα αστυνομικό και για αυτό οι δύο σφαίρες από το καλάσνικοφ χτύπησαν το παρμπρίζ από την κλούβα και η 3η καρφώθηκε στο κτήριο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, έριξαν μόνο τρεις σφαίρες, όπως λένε οι αστυνομικοί, είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί φοβήθηκαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν από το σημείο.

Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο στήθος και το μηρό από τα θραύσματα καθώς την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ, είναι 33 ετών παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νέα ΦΩΤΟ-ντοκουμέντο από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο ΠΑΣΟΚ
Μία από τις σφαίρες που έριξαν με καλάσνικοφ οι δράστες κατά της διμοιρίας των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πέρασε από το παρμπρίζ της κλούβας των ΜΑΤ.

Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία-ντοκουμέντο του enikos.gr, η σφαίρα πέρασε ψηλά από το παρμπρίζ της κλούβας ανοίγοντας τρύπα.

Δείτε τη φωτογραφία: