12 Ιανουαρίου 2017

Ο Τζανακόπουλος για τη σύλληψη Κουρτάκη - Τζένου - ΒΙΝΤΕΟ

Για τις συλλήψεις του εκδότη της εφημερίδας "Παραπολιτικά" Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην έγκληση ενός εκδότη και ενός διευθυντή εφημερίδας για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν οι δύο αυτοί κύριοι, να επιτεθούν στον κ. Καμμένο, χρησιμοποιώντας ως βασικό τους επιχείρημα, τις υποτιθέμενες πολιτικές σχέσεις ενός ανήλικου παιδιού με την ένοπλη δράση» σημείωσε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρακτική νομίζω ότι κρίνει ο ελληνικός λαός αλλά θα κληθούν να κρίνουν και τα ελληνικά δικαστήρια με τη διαδικασία η οποία προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε στη συνέχεια, ότι «ο καθένας στη δημόσια σφαίρα, τη δημόσια ζωή, την πολιτική σύγκρουση, κρίνεται για τις πρακτικές του το ύφος  του, το ήθος του, για τον τρόπο που επιλέγει να δίνει την πολιτική σύγκρουση».

«Σε περίπτωση που ένας πολίτης, οποιοσδήποτε, θεωρεί ότι θίγεται από συγκεκριμένο δημοσίευμα ο νόμος του παρέχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του, την τιμή και την υπόληψη του» επεσήμανε μεταξύ άλλων.  

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: