12 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ! ΟΙ ΝΑΖΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! «Απογειώθηκαν» οι κρατήσεις Γερμανών για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Στο +182% η Κως, +68% η Ρόδος, +66% το Ηράκλειο

Εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης παρουσίασαν οι κρατήσεις πακέτων διακοπών για Κω, Ρόδο και Κρήτη το Δεκέμβριο, έναντι του ίδιου μήνα το 2015, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων στα κορυφαία αεροδρόμια προορισμών των Γερμανών, που συγκεντρώνει η TravelTainment και δημοσιεύει το fvw.

Η αύξηση κρατήσεων για την Κω ήταν της τάξης του 182%, στη Ρόδο 68% και στο Ηράκλειο 66%. Όπως σχολιάζει το fvw, η αύξηση δείχνει την ισχυρή ζήτηση στη γερμανική αγορά για έγκαιρες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την τάση το Δεκέμβριο του 2015 όταν οι έγκαιρες κρατήσεις ήταν αδύναμες.

Υψηλή ζήτηση καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα και προς το αεροδρόμιο τηης Χουργκάντα στην Αίγυπτο (+34% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, όταν η ζήτηση υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό). Το αεροδρόμιο είχε μερίδιο 14% και κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων δέκα αεροδρομίων στους προορισμούς των Γερμανών τον περασμένο μήνα, με βάση τον όγκο κρατήσεων.

Η συνεχιζόμενη πτώση της ζήτησης για την Τουρκία αντανακλάται στην κατά 34% μείωση στις κρατήσεις για την Αττάλεια, αν και η πύλη της Τουρκικής Ριβιέρας ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού με το 15% των κρατήσεων στα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια.

Στην Πάλμα οι κρατήσεις αποδυναμώθηκαν κατά 6% το Δεκέμβριο, αλλά η Μαγιόρκα παρέμεινε μακράν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού με μερίδιο 23% των κρατήσεων.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν μια μικτή εικόνα στις κρατήσεις του Δεκεμβρίου: Το Arrecife είχε αύξηση 8%, η Φουερτεβεντούρα οριακή αύξηση μόλις 1%, στα ίδια επίπεδα το Λας Πάλμας και μείωση 5% η Τενερίφη.