05 Ιανουαρίου 2017

Σφίγγει ο κλοιός για Σώρρα: Στον εισαγγελέα δημοσιεύματα και πορίσματα του υπΟΙΚ-Η Ξένου ανασύρει παλιές υποθέσεις

Ο Σταύρος Κοντονής ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ στρέφεται με ανακοίνωσή του κατά της ΝΔ που αγρόν ηγόραζε το 2013 όταν στόκος δικαστής αποφάσιζε ότι ο Σώρρας έχει 600 δις

Βγαίνουν από το αρχείο οι δικογραφίες - Κάποιες βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία

Νέα τροπή αποκτά η υπόθεση που αφορά στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Κάποιες μάλιστα εξ αυτών βρίσκονται στην τελική ευθεία της διερεύνησης τους.

Παράλληλα, αρμόδιος επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή εξουσιοδότησης του Αρτέμη Σώρρα από υπάλληλο του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δικογραφία το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει το δρόμο προς το αρχείο. Η υπόθεση αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα. Πάντως εισαγγελικές πηγές διέψευδαν ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα.

Πλέον, όλων αυτών το το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην κυρία Δημητρίου αίτημα για να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρέωσε την υπόθεση της δικαστικής απόφασης σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.

Οι δικογραφίες για Σώρρα

Ήδη, από την οικονομική αστυνομία ερευνήθηκε τυχόν διάπραξη του αδικήματος της προτροπής από την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα προς τους πολίτες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τώρα, οι δικογραφίες για την δράση του Αρτέμη Σώρρα που ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της κυρίας Δημητρίου είναι:

1) Η πρώτη διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου από την οικονομική αστυνομία και ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων. Ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργούς Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

2) Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα. Με τις εξουσιοδοτήσεις αυτές ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

3) Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, καθώς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση αυτή και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση ότι οι ενέργειες της δικαιοσύνης καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας. Συνιστούν δε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση, μήπως έτσι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Όσον αφορά στους φορολογούμενους που ζητούν με εξώδικα από τις εφορίες να διαγραφούν οι οφειλές τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, οι κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ παραλαμβάνουν μεν τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα
Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Σταύρος Κοντονής στρέφεται με ανακοίνωσή του κατά τις ΝΔ

Στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διαβίβασε σήμερα ο  υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την απόφαση του 2013 για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρας, ενώ παράλληλα διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για περαιτέρω έλεγχο.

Πάντως, ήδη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει προβεί στις αναγκαίες πανελλαδικές ενέργειες για τη συλλογή των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον Σώρρα. Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής στρέφεται με ανακοίνωσή του κατά τις ΝΔ για το θέμα του Σώρρα, τονίζοντας ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση».

Είναι εντυπωσιακό, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης  ότι η απόφαση για τον Σώρρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» και προσθέτει: «Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό». Πάντως, ο Σταύρος  Κοντονής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,  ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης.
       
Παράλληλα, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής άσκησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση υπέρ του νόμου (χωρίς δηλαδή να υπάρχει έννομο αποτέλεσμα) επι της υπ΄ αριθμ. 67650/13 αθωωτικής απόφασης του Η! Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αφορά το κ. Σώρρας. Την αίτηση μελετά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου ο κ. Σώρρας (ο οποίος έχει ιδρύσει και το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις»)είναι   διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα) και με το ποσό αυτό θα   εξαγόραζε το ελληνικό χρέος.

Πάντως, υπάρχουν καταγγελίες για δεσμεύσεις του Αρτέμη Σώρρα πως θα τους χαρίσει το χρέος σε εφορία και δημόσιες υπηρεσίες και παράλλλα   θα χαρίσει 20.000 ευρώ σε όλους τους ψηφοφόρους του εφόσον εκλεγεί και σχηματίσει κυβέρνηση. Ακόμη,  ζητά και από τους πολίτες   συνδρομές για να εγγραφούν στο κόμμα του  και όσοι δίνουν δεν του δίνεται   απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το κείμενο της αναίρεσης υπέρ του νόμου του κ. Πανταζή, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ κα. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ
Πέτρου Πανταζή του Νικολάου, δικηγόρου Πειραιώς και κατοίκου Αθηνών

Α!
     1.- Άρχισε, εντελώς προσφάτως, να παρουσιάζεται, με έντονη δημοσιότητα, σε όλα τα ΜΜΕ, υπόθεση η οποία, ήδη, απασχόλησε και την Ποινική Δικαιοσύνη.-
     2.- Αντί πολλών, Σας καταθέτω, για το συγκεκριμένο ζήτημα, την σχετική είδηση, όπως την δημοσίευσε, με άρθρο της, την 03.01.2017, η ιστοσελίδα www.athensreviewofbooks.com (σχετ. 1):
     2.1.- Με την υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η! Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών (Προεδρος: Αικατερίνη Τσέλιου, Εισαγγελεας: Δημήτριος Νομικός), αθωώθηκαν οι κατ/νοι α) Αρτέμης Σώρρας και β) Εμμανουήλ Λαμπράκης, του εγκλήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού, αφού το δικαστήριο δέχθηκε ότι είναι αληθές γεγονός ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited, που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000) λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως επίσης είναι αληθές γεγονός ότι τούτος (Αρτέμης Σώρρας) προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο Ελληνικό κράτος υπό μορφή δανείου !!!
     2.2.- Για να μην θεωρήσετε, δε, ότι περιορίζομαι στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, Σας παρακαλώ να αναζητήσετε την υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η! Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, η οποία προκύπτει από τα προαναφερθέντα, διαδοχικά, δημοσιεύματα και η οποία εκδόθηκε επί, όμοιας, απαλλακτικής προτάσεως του προαναφερθέντος Εισαγγελικού Λειτουργού Δημητρίου Νομικού. Είναι, όπως φαίνεται από το ανωτέρω πλήρες δημοσίευμα, τόσον αποκαλυπτική, ώστε θα συγκλονιστείτε. Μετά την ανάγνωσή της, θα διαπιστώσετε το παράλογον και αντίθετο στους κανόνες της κοινής λογικής συμπέρασμα, ότι δηλαδή ο κατ/νος Αρτέμης Σώρρας διαθέτει πράγματι (!) το υπέρογκο και εξωπραγματικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο, μάλιστα, θα δανείσει στο Ελληνικό Κράτος (!) και, άρα, κατά την προσβαλλομένη απόφαση, ενόψει της αλήθειας των διαδιδομένων, ταύτα ουδόλως καθίστανται ικανά να δημιουργήσουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας !!!
     2.3.- ¨Όλα όσα παραπάνω γράφω, κατά μεταφοράν από τις αναφερόμενες πηγές (εφημερίδες κλπ), ως λόγοι αθωώσεως των εκεί κατηγορουμένων, Σας τα μεταφέρω όπως και εγώ τα διαβάζω. Δεν ξέρω αν έτσι έγιναν ή όχι. Εκείνο, όμως, που ξέρω, γιατί αποτελεί και πόρισμα της κοινής λογικής, είναι ότι, είναι λογικώς αδύνατον κάποιος να έχει περιουσία ύψους 600.000.000.000 δολαρίων, το οποίο έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας έκαστο 100.000.000.000 δολαρίων (βλ. σχετικό απόσπασμα από το σκεπτικό της αποφάσεως !!).-
     2.4.- Μάλιστα, περί του ζητήματος της υπάρξεως ή όχι των εν λόγω γραμματίων, Σας καταθέτω, για το συγκεκριμένο ζήτημα, την είδηση που δημοσιεύθηκε, την 04.08.2013, στην ιστοσελίδα www.enikos.gr (σχετ. 2):

«…Στις 5 Απριλίου 2013, και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το "Έθνος της Κυριακής", το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013) που διερευνά τους εθνοσωτήρες, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι, σε κάθε περίπτωση, η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.
Μεγάλη έρευνα που διεξάγεται στην ευρύτερη πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, βγάζει πλέον στον αφρό, την απάτη του Έλληνα υπηκόου Αρτέμη Σώρρα και του Ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, της περίφημης Οργάνωσης End National Debt (το τέλος του χρέους), που με πακέτο 600 δισ. δολαρίων, που διατείνονται ότι έχουν, θέλουν να σώσουν την χώρα. Φάκελος 670 σελίδων βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα του Risk solutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα, με επίσημα στοιχεία, η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη. Οι ελληνικές αρχές ρώτησαν: "Τα λεφτά υπάρχουν;" και οι αμερικανικές απάντησαν: "Δεν υπάρχουν". Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος όνοματι Στίβεν Λούις Γουόσνι. Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγόρο Σύλλογο της πολιτείας, με να αποδώσει σε αμερικανική εταιρεία με τον τίτλο "United States" που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, την έκδοση χρεογράφων, τα οποία φέρονται να ενσωματώνουν χρέος των Ηνωμένων Πολιτείων έναντι διαφόρων που τα χρησιμοποιούν! Συνεργάτης του Στίβεν Λούις Γουόσνι, στη συνέχεια εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα να διακινεί τα χρεόγραφα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θέλει να διοχετεύσει τα υποτιθέμενα 600 δισ. στο χρέος της Ελλάδας...».-

B!
     3.- Ως γνωστόν, η παραβίαση, από το Δικαστήριο, των κανόνων της Κοινής Πείρας και Λογικής συνιστά, κατά την θεωρία και την παγία νομολογία των δικαστηρίων της ουσίας και του Αρείου Πάγου, έλλειψη αιτιολογίας, σε συνδυασμό και με εσφαλμένη εφαρμογή του ουσιαστικού δικαίου, ευθεία, διαφορετικά εκ πλαγίου (έλλειψη νομίμου βάσεως). Συγκεκριμένως:
3.1.- Η ορθή εφαρμογή των κανόνων της λογικής και της κοινής πείρας αποτελεί οδηγό για την ορθή εκτίμηση κάθε υποθέσεως, ελέγχεται δε ακόμα και αναιρετικώς: Βλ. ΑΠ 174/2015 σε ΤΝΠ «ΝΟΜΟΣ», ΑΠ 2157/14 (πολιτική) ΝοΒ 2015/755, ΑΠ 1043/2014 Αρμ. 2015/14 (πολιτική), ΑΠ 519/2013 ΝοΒ 2013/2480 (πολιτική), ΑΠ 81/2013 ΔΕΕ 2013/506 (πολιτική), ΑΠ 371/2012 Αρμ 2013/77 (πολιτική), ΑΠ 1683/09 ΠΛογ 2009/918 (…αφού κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής…), ΑΠ 2095/07 ΝοΒ 2008/1597, ΑΠ 1648/07 αδημοσίευτη σελ.10 («… προσδιορίζει παρά τους κανόνες της κοινής λογικής και πείρας, ότι…»), ΣυμβΑΠ 1269/06 ΠοινΔνη 2006/829 με επαινετικές παρατηρήσεις Κων. Βαθιώτη (σελ.833: «… τούτο όμως είναι προδήλως άτοπο…»), ΑΠ 1565/02 ΠΛογ 2002/1584, ΑΠ 1687/02 ΝοΒ 2003/94, ΑΠ 193/00 ΠΧρ Ν/586, ΑΠ 1096/87 ΕλλΔνη 1988/798, ΔΕφΘεσ 1228/08 ΕφημΔΔ 2009/665, ΣυμβΠλημΠειρ 660/00 ΑρχΝομ ΝΓ/263.-
     3.2.- Σε διαφορετική περίπτωση, το Ακυρωτικό θα ήταν υποχρεωμένο να αγνοεί προφανή σφάλματα των δικαστηρίων της ουσίας "μόνο και μόνο επειδή αυτά δεν ανάγονται σε κανόνα δικαίου, έστω και αν παραβιάζουν κανόνες της κοινής πείρας και λογικής" (Bλ. σχετικώς το εξαιρετικά ενδιαφέρον σχόλιο του Καθηγητή Χρίστου Μυλωνοπούλου, υπό την ΑΠ 1096/87, ΕλλΔνη 1988/798).-
Γ!
4.- Δεδομένων όλων των ανωτέρω απευθύνομαι σε Σας, κατ’ άρθρον 40 παρ. 1 ΚΠοινΔ. Συγκεκριμένως: α) Θέτω υπόψιν Σας την υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η! Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, β) εκζητώ την συνδρομή Σας στην προσπάθειά μου να αποκαλυφθεί η Αλήθεια περί του κομβικού ζητήματος του γεγονότος ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας και γ) Σας παρακαλώ, αφού μελετήσετε την παρούσα και, ασφαλώς, κατά την κρίση Σας, την ανωτέρω απόφαση και την επ’ αυτής δικογραφία,  να αποφασίσετε σύμφωνα με τη συνείδησή Σας, με το Σύνταγμα και το Νόμο, καθόσον βέβαιον είναι ότι μπορείτε [και, κατά τη γνώμη μου, επιβάλλεται] να ασκήσετε τα εκ του άρθρου 505 παρ. 2 ΚΠοινΔ δικαιώματά Σας, δηλαδή να ασκήστε αναίρεση υπέρ του Νόμου, για την εξαφάνιση της υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφασης του Η! Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών.-
5.- Είμαι βέβαιος, ότι θα διαγνώσετε το ορθόν και δίκαιον των αιτημάτων μου και θα ενεργήσετε καταλλήλως για την ικανοποίησή τους, πράγμα για το οποίο Σας ευχαριστώ προκαταβολικώς.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ