05 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΓΑΜ@ΣΑΝ ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σουηδία: Πεδίο μάχης από λάθρο που φώναζαν «τζιχάντ» το κέντρο του Μάλμε

Κατέστρεψαν αυτοκίνητα και δημόσια περιουσία - Πετούσαν καπνογόνα και βεγγαλικά στους Σουηδούς - Απούσα η αστυνομία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της πόλης Μάλμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν συμμορία από μετανάστες άρχισε να επιτίθεται σε ανθρώπους και να καταστρέφει ό,τι έβρισκε μπροστά της, προκαλώντας ένα πραγματικό χάος στη σουηδική πόλη.
Ο φωτογράφος Φρέντι Μαρντέλ κατέγραψε σκηνές τρόμου στους δρόμους της σουηδικής πόλης. Μουσουλμάνοι φώναζαν «Τζιχάντ» και προέβαιναν σε κάθε είδους βανδαλισμού, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και δημόσια περιουσία. Όπως αποκάλυψε ο Σουηδός φωτογράφος, οι αστυνομικοί που περιπολούσαν με τα αυτοκίνητά τους, φοβόντουσαν να τα εγκαταλείψουν και να επέμβουν, ενώ το ίδιο έκαναν και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έτρεξαν να κρυφτούν, προκειμένου να «μην ρισκάρουν τη ζωή τους».


Με τη δημοσίευση του φωτογραφικού υλικού, η αστυνομία του Μάλμε εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να επέμβει εκείνη τη στιγμή». Πάνω από 50 άτομα, μουσουλμανικής καταγωγής, εφόρμησαν στους δρόμους της σουηδικής πόλης. Εκτός των καταστροφών που προκάλεσαν, πετούσαν καπνογόνα και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς και απειλούσαν να κάψουν την πόλη.