12 Ιανουαρίου 2017

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που χαρακτηρίζει απάτη τα ομόλογα του Σώρρα

Το φθινόπωρο του 2012 ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε ως «σωτήρας» της Ελλάδας, την οποία υποτίθεται θα ξεχρέωνε με ομόλογο 600 δισ. δολαρίων. Σήμερα, έστω ετεροχρονισμένα, αποκαλύπτεται με επίσημη αλληλογραφία των αρμοδίων Αρχών πως τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Freddo.
Στις 5 Απριλίου του 2013 το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και της Τράπεζας της Ελλάδος και έπειτα από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφα που κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί όψεως δεν υπάρχουν και η διακίνησή τους θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.


Από την ιστοσελίδα thetoc.gr ήρθε στο φως της δημοσιότητας η απάντηση των αμερικανικών Αρχών σχετικά με το πόση αξία έχουν τα ομόλογα που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας και όπως έλεγε ο ίδιος, με αυτά θα πλήρωνε το χρέος της Ελλάδας. Όπως υπογραμμίζει στην απάντησή του το αμερικανικό υπουργείο, τα ομόλογα «δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας, πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα, εκ των οποίων παραχωρούσε 600 δισ. προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Φάκελος 670 σελίδων φέρεται να βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα Risk Solutions, τμήματος του «Τειρεσία» στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με επίσημα στοιχεία η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα – Λαμπράκη. Στον αμερικανικό «Τειρεσία» της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 500 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόνσι. Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της Πολιτείας της Ουάσινγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της, που φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου.

Πηγή: Freddo