10 Ιανουαρίου 2017

Βίντεο: Ανταλλαγή πυρών έξω από αστυνομικό τμήμα στην Γκαζιαντέπ - Νεκρός ένας τρομοκράτης

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από αστυνομικό τμήμα στην πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μετέδωσε πρώτο το CNN Turk.
Σύμφωνα με την Hurriyet, τουλάχιστον δύο άνδρες επιχείρησαν να εισέλθουν στο αστυνομικό τμήμα από την πίσω πόρτα, η οποία βρίσκεται στην πλευρά του πάρκινγκ.

Όταν ένας φρουρός πήγε να τους σταματήσει, ο ένας εκ των δύο ανδρών έβγαλε το όπλο του και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.


Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο ένας από τους επίδοξους τρομοκράτες έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών,ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη ενός ακόμη που έχει παγιδευτεί στο πάρκινγκ.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι «τρεις τρομοκράτες επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα στο κτίριο της αστυνομίας».
«Ένας τρομοκράτης εξουδετερώθηκε και δύο άλλοι διαφεύγουν», πρόσθεσε το NTV επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες και διευκρινίζοντας πως η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση για να τους συλλάβει.

Το Reuters μετέδωσε επικαλούμενο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας πως οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν επίδοξο καμικάζι βομβιστή που επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που δείχνουν τον νεκρό τρομοκράτη, ο οποίος φαίνεται να φοράει γιλέκο αυτοκτονίας.

Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης βομβών.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, έναν αστυνομικό και ένα παιδί που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή.


Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας



Οι αστυνομικοί βγαίνουν από το κτίριο και τρέχουν να καλυφθούν από τα πυρά
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών μόλις έγινε αντιληπτός ο δράστης που άνοιξε πυρ έξω από το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σε βίντεο που κάνει, ήδη, τον γύρο του διαδικτύου, αστυνομικοί βγαίνουν από το κτίριο με τα όπλα στα χέρια και προσπαθούν κατ’ αρχήν να καλυφθούν για να αποφύγουν τα πυρά και εν συνεχεία αναζητούν τον δράστη.

Ενώ υπάρχει στιγμιότυπο, όπου ένας αστυνομικός στην προσπάθεια του να τρέξει και να καλυφθεί, πέφτει στο έδαφος με συνάδελφο του να του φωνάζει: «Σιγά, σιγά, προσέξτε».

Δείτε το βίντεο: