10 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Kοριτσάκι έκανε βόλτα στη ράχη σαρκοβόρου αλιγάτορα κι η μάνα του τραβούσε φωτογραφίες!

Κάποιοι γονείς θεώρησαν καλή ιδέα να αφήσουν το παιδί τους να καβαλήσει έναν αλιγάτορα μήκους 2,5 μέτρων σ’ ένα πάρτι γενεθλίων!
Τι δουλειά είχε το σαρκοβόρο ερπετό στο πάρτι γενεθλίων; Συμμετείχε -θέλοντας και μη- στην καμπάνια μιας αμερικανικής οικολογικής οργάνωσης για τη διάσωση των ερπετών απ’ τη μαζική εξόντωση.


Στις εικόνες διακρίνεται ο γιγάντιος αλιγάτορας να περιφέρεται μέσα στο δωμάτιο μ’ ένα κοριτσάκι στη ράχη του και ενήλικες να σκάνε στα γέλια και να απαθανατίζουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές το στιγμιότυπο.

Το κοριτσάκι κάποια στιγμή πηδά κάτω και τρέχει να φύγει, αλλά οι ενήλικες γύρω του το ενθαρρύνουν να συνεχίσει τη βόλτα με τον αλιγάτορα...


Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube κι έγινε viral. Αλλά το συνόδευσαν πολλά αρνητικά σχόλια για τους γονείς της μικρής. Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν ότι «τα ερπετά αυτά είναι απρόβλεπτα, όσο κι αν τα έχει ταϊσει κανείς προηγουμένως...»

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια εκδήλωσης της “Cold Blooded Creatures” («Ψυχρόαιμα Πλάσματα»), μιας οργάνωσης που εδρεύει στο Σικάγο κι οργανώνει συχνά τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπου ο κόσμος μπορεί να πλησιάσει αλιγάτορες.


Στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Facebook, o ιδρυτής της, Τζιμ Νέσι, διακρίνεται να δίνει παραστάσεις σε σχολικές συγκεντρώσεις κι ακόμη και σε χριστουγεννιάτικες γιορτές με διάφορα ερπετά.

Ο Νέσι λέει ότι το σύνθημα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για τα ερπετά είναι «διατήρησης της ζωής μέσω της επιμόρφωσης». Ο αυτοδίδακτος ερπετολόγος έχει στο σπίτι του μια τεράστια γκάμα ερπετών, που περιλαμβάνει αλιγάτορες, φίδια, σαύρες και χελώνες.

Ο Νέσι συχνά κινηματογραφείτα δίπλα στον «Μπούμπα», τον μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 100 κιλών βορειοαμερικανικό αλιγάτορα, που λέγεται ότι είναι «ο μοναδικός», που υπακούει στις εντολές του αφεντικού του. Ο «Μπούμπα» είναι μάλιστα διάσημος από τηλεοπτικές του εμφανίσεις – μία μάλιστα στο πλευρό του Αυστραλού «κροκοδειλάκια» Στήβ Ίργουιν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι.