03 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση Άδωνι σε Βαξεβάνη και ΣΥΡΙΖΟτρόλ για τη Novartis-Δεν αποδεικνύεται εμπλοκή πολιτικών λένε από τις ΗΠΑ

Σκληρή απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στη φημολογία που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια του που θέλουν να τον εμπλέξουν με το θέμα της Novartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ότι «όλα τα τρολ του Σύριζα προσπαθούν με δήθεν «αθώα» ερωτήματα να με εμπλέξουν στο σκάνδαλο #novartis θα τους πικράνω πάλι...καθαρός ουρανός» ενώ ρωτάει αν ξέρει κανείς τα στοιχεία ενός συκοφάντη (για να του κάνει μήνυση) και θέτει ένα ερώτημα στον γνωστό παπαγάλο του Τσίπρα.Κώστα Βαξεβάνη.





Δεν αποδεικνύεται εμπλοκή πολιτικών λένε από τις ΗΠΑ

Γρήγορη και σε βάθος θα είναι η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Νοvartis -την οποία αποκάλυψε το iefimerida.gr- και τον χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων στη χώρα μας.
Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, δείχνοντας προς την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, μετά την παρέμβαση του υπουργού Σταύρου Κοντονή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτουν ότι μετά την εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη Novartis «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές».

Η έρευνα έχει ήδη ανατεθεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, η οποία μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αμερικανικές δικαστικές αρχές αναμένει στοιχεία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Εξάλλου, η έρευνα στην Αμερική έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές αρχές είναι σαφώς περισσότερα από αυτά που έχουν καταφέρει να συλλέξουν μέχρι τώρα οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς στην Ελλάδα.

Οσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο (στο οποίο απευθύνθηκαν τα δύο πρώην στελέχη της Novartis στην Ελλάδα και τα οποία αποκάλυψαν το κύκλωμα διαφθοράς) τελικά αποσύρθηκε από την υπόθεση, μολονότι έχει καταθέσει την αγωγή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Οι λόγοι για τους οποίους αποσύρθηκε το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο (με τεράστια πείρα σε παρόμοιες υποθέσεις) δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Οι δύο μάρτυρες εκπροσωπήθηκαν στην κατάθεσή τους στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέσα Δεκεμβρίου από το ελληνικό δικηγορικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα, οι Αμερικανοί δικηγόροι έκριναν ότι η πολιτική πλευρά του ζητήματος, η δωροδοκία δηλαδή πολιτικών προσώπων από τη Novartis, δεν στοιχειοθετείται, αφού οι μάρτυρες δεν κατέθεσαν κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να αποδεικνύει όσα υποστήριξαν. Αμερικανοί που γνωρίζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας δήλωσαν ότι, ενώ στοιχειοθετούνται οι δωροδοκίες γιατρών και κρατικών αξιωματούχων, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων εκ μέρους των μαρτύρων δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Οι ίδιοι κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα, που γνωρίζουν σε βάθος το ζήτημα, εκτιμούν ότι στην Ελλάδα δημιουργείται μία σπέκουλα που έχει ως στόχο το ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών που υπερβαίνουν την ίδια δικογραφία. Φαίνεται ότι το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, με το οποίο οι Ελληνες μάρτυρες είχαν συναντηθεί το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο, είχε από τότε δηλώσει ότι η πολιτική διάσταση του ζητήματος ήταν εξαιρετικά αδύναμη σε σχέση με τις αποδείξεις. Οι Αμερικανοί προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν υπάρξει πολιτικό κυνήγι μαγισσών, θα εξελιχθεί σε φιάσκο.