02 Ιανουαρίου 2017

Sunday Times: Νέα στοιχεία για την προ 32 ετών δολοφονία του Αρίστου Κωνσταντίνου στο Λονδίνο

Την υπόθεση δολοφονίας του Κύπριου μεγιστάνα της μόδας Αρίστου Κωνσταντίνου επαναφέρει μετά από χρόνια στο προσκήνιο η εφημερίδα Sunday Times, αναφέροντας ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία αναφορικά με το έγκλημα της Πρωτοχρονιάς του 1985 στην οικία του θύματος στο βόρειο Λονδίνο.

Ο 40χρονος τότε Αρίστος Κωνσταντίνου, συνιδρυτής, με τον αδερφό του, του λονδρέζικου οίκου μόδας Ariella, είχε πέσει νεκρός στο σπίτι του στο δρόμο The Bishop’s Avenue, που φημίζεται για τις ακριβές επαύλεις, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες μικρού διαμετρήματος στην πλάτη και το κεφάλι.

Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ, με τις αρχικές υποψίες σε βάρος της συζύγου του, Έλενας, να καταπίπτουν από την έρευνα, καθώς δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της.

Τριάντα-δύο χρόνια αργότερα, μετά από έρευνα των Sunday Times και την ανάδειξη νέων στοιχείων, η εφημερίδα γράφει πως επαναρχίζει αστυνομική έρευνα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Το τραγικό περιστατικό φαινόταν εκ πρώτης όψεως να οφείλεται σε διάρρηξη μετά φόνου, καθώς το χρηματοκιβώτιο της έπαυλης του Κύπριου εκατομμυριούχου βρέθηκε ανοιχτό και το τζάμι της πίσω πόρτας σπασμένο. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η έρευνα της σήμανσης είχε εγείρει ερωτηματικά για αυτό το σενάριο, όπως ερωτηματικά είχε προκαλέσει και το όπλο το εγκλήματος, ένα σπάνιο μικρό πιστόλι ιταλικής κατασκευής.

Σε μεταγενέστερη έρευνα, όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, είχαν παρουσιαστεί μάρτυρες που είπαν ότι είχαν δει το ζεύγος Κωνσταντίνου με ένα μικρό πιστόλι, την ύπαρξη του οποίου πάντως δήλωσε ότι αγνοούσε η σύζυγος του θύματος.

Οι αρχές ερεύνησαν εκ νέου το ενδεχόμενο της εμπλοκής της Έλενας Κωνσταντίνου στη δολοφονία του συζύγου της υπό το σενάριο των έντονων συζυγικών αντιδικιών, ωστόσο τονίζεται ότι η εισαγγελία θεώρησε πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για δίωξή της.

Ο αδερφός του θύματος, Αχιλλέας, η αδερφή και η μητέρα τους ανανέωναν κάθε τόσο την προσπάθειά τους να πείσουν τις αρχές να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, θεωρώντας ότι η Έλενα Κωνσταντίνου έχει αφήσει αναπάντητα ερωτήματα.

Μιλώντας στους Sunday Times, ο γιος του θύματος, Αρίστος Τζούνιορ, χαρακτήρισε τη συνέχιση των ερευνών ως «εμμονικό κυνήγι μαγισσών» εναντίον της μητέρας του που βασίζεται σε αβάσιμες αποδείξεις και αμφισβητούμενες καταθέσεις μαρτύρων. Επέμεινε ότι δεν υπήρχε καμία τριβή στη σχέση των γονέων του. Η ίδια η μητέρα του έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιανδήποτε εμπλοκή της στη δολοφονία του συζύγου της.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι έχουν προκύψει νέες μαρτυρίες ανθρώπων που λένε ότι είχαν δει τον Αρίστο Κωνσταντίνου και τη σύζυγό του, Έλενα, με ένα μικρό πιστόλι. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι έχει ληφθεί μια τέτοια μαρτυρία από συνολικά 14 άτομα.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι η υπηρεσία παραμένει δεσμευμένη στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Αρίστου Κωνσταντίνου. «Με αυτό το πέρασμα του χρόνου και με τις προόδους στις επιστημονικές τεχνικές για την εξέταση αποδεικτικών στοιχείων, παραμένουμε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την απονομή δικαιοσύνης για την οικογένεια του Αρίστου Κωνσταντίνου και να φέρουμε ενώπιον των ευθυνών τους όσους εμπλέκονται (στο έγκλημα)».

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=209106&catid=31