09 Ιανουαρίου 2017

TripAdvisor: Ο Μυστράς στα 8 top "ψαγμένα" μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Ο Μυστράς είναι ανάμεσα στα 8 καλύτερα ψαγμένα (λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά με τα πιο γνωστά στο κοινό) μνημεία στον κόσμο που έχουν κηρυχθεί ως προστατευόμενα από την UNESCO, σύμφωνα με κριτικές από εκατομμύρια χρήστες της TripAdvisor.
Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα θαύματα της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, τα Ηνωμένα Έθνη απονέμουν σε συγκεκριμένα αξιοθέατα από τον πολιτισμό και τη φύση, τον χαρακτηρισμό ως προστατευόμενων από την UNESCO.

Ωστόσο μερικά από αυτά, παρότι εξίσου εντυπωσιακά με τα πιο γνωστά όπως το Γκραν Κάνιον, δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Δείτε τα...

1. Quebrada de Humahuaca, Αργεντινή


Αυτή η άγνωστη περιοχή βορειοδυτικά της Αργεντινής, έχει βράχους σε αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου, του κοκκινόχρυσου και του τούβλου.

Η περιοχή βρίσκεται επάνω σε αρχαίο εμπορικό μονοπάτι επομένως υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα από την εποχή των Ίνκας που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης.

2. Fraser Island, Αυστραλία

Είναι το νησί με τη μεγαλύτερη έκταση αμμουδιάς στον κόσμο, ανοικτά της Αυστραλίας, στο νότιο άκρο του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου.

Το εσωτερικό του νησιού αποτελεί στο μεγαλύτερο μέρος του τμήμα Εθνικού Πάρκου και είναι τροπικό δάσος γεμάτο πτηνά και άγρια ζωή.

3. Gros Morne National Park, Καναδάς

Δείτε τα αποτελέσματα της μετακίνησης τεκτονικών πλακων στο Gros Morne, ένα γεωλογικό αξιοθέατο στη δυτική ακτή του Newfoundland, εκεί όπου ο βαθύς ωκεανός και ο μανδύας της γης έχουν μετακινηθεί από την διαδικασία της μετατόπισης των ηπείρων.

Πανέμορφα φιόρδ, κοιλάδες πάγου, καταρράκτες και λίμνες στολίζουν το φυσικό περιβάλλον.

4. Leshan Giant Buddha, Κίνα

Αυτό το τεράστιο άγαλμα, το υψηλότερο του Βούδα στον κόσμο, λαξεύτηκε στο βράχο κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Tang τον 8ο αιώνα.

Τόσο το άγαλμα όσο και οι ναοί της περιοχής την κατέστησαν ένα από τα πιο ιερά μέρη των Βουδιστών.

5. Εθνικό Πάρκο Morne Trois Pitons, Δομινίκα

Με λίγες αμμουδιές, η Δομινίκα δεν είναι αγαπημένος προορισμός όσων λατρεύουν την Καραϊβική. Όμως το εσωτερικό της, με πλούσια δάση, είναι παρθένο. Το εθνικό πάρκο έχει πλούσια χλωρίδα, πηγές, λίμνες, ηφαίστεια και τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στις Μικρές Αντίλλες.

6. Μυστράς, Ελλάδα

Η Πελοπόννησος, κοντά στην Αθήνα αλλά παραγνωρισμένη από πολλους, διαθέτει πολυάριθμες αρχαίες αυτοκρατορίες, με τα απομεινάρια τους να συνεχίζουν να βρίσκονται διασκορπισμένα στην περιοχή.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ο Μυστράς, μια σε μεγάλη κλίμακα ανέπαφη βυζαντινή πόλη, που σήμερα δεν κατοικείται αλλά κάποτε είχε 20.000 κατοίκους.

Σε μια περιήγηση στην περιοχή, θα μάθετε από πρώτο χέρι ποιά αίσθηση δίνει η πόλη στον επισκέπτη. Θα εξερευνήσετε την ακρόπολη, τα στενά δρομάκια και τα μουσεία.

Για περισσότερες επιλογές περιήγησης στην περιοχή, προσφέρεται διανυκτέρευση στον ξενώνα Μαζαράκη στα βουνά με θέα στην Σπάρτη.

7. Εθνικό Πάρκο Kaziranga, Ινδία

Εδώ βρίσκονται οι εναπομείναντες ρινόκεροι με ένα κέρατο στον κόσμο, ενώ η περιοχή έχει μεγάλους πληθυσμούς λιονταριών καθώς και πολλούς ελέφαντες, πάνθηρες, αρκούδες και πτηνά.

8. Δολομίτες, Ιταλία

Οι περισσότεροι συνδέουν τις Άλπεις με την Ελβετία και τη Γαλλία. Όμως το νότιο τμήμα των 19 κορφών της Ιταλίας, γνωστό και ως Δολομίτες, προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από "τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο, με κατακόρυφες πλαγιές, απότομους βράχους και μεγάλη πυκνότητα από στενές, βαθιές και μακριές κοιλάδες".

http://www.tornosnews.gr/permalink/21887.html