ΑΤΣΑ ΤΙΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟ ΓΚ@ΜΕΝΑΚΙ! «Πρωταθλήτρια» ευρωζώνης στην υποαπασχόληση η Ελλάδα 0

Για «εργασιακή οδύσσεια» κάνει λόγο το Bloomberg, αναφερόμενο στις συνθήκες εργασίας σε 17 χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε το πρακτορείο, βασιζόμενο στα στοιχεία της Eurostat για το γ’ τρίμηνο του 2016, η Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ατόμων που είτε υποαπασχολούνται είτε δεν εργάζονται καθόλου, με ποσοστό περί το 31%.
Έτσι, η χώρα μας εντάσσεται με ποσοστό 31% στην κατηγορία 6 για την υποαπασχόληση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σύνολο των ανέργων, αυτών που εργάζονται με μερική απασχόληση για λόγους οικονομίας και εκείνους που μπορούν να εργαστούν, αλλά δεν αναζητούν εργασία (άεργους).

Στον αντίποδα, σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει το 9% των Γερμανών που είναι και το καλύτερο ποσοστό στην περιοχή της Ευρωζώνης. Ακολουθούν Λιθουανία με λίγο πάνω από 10% και Σλοβενία με ποσοστό περί το 13%.

Στο γράφημα που ακολουθεί, αποτυπώνεται αναλυτικά η κατάταξη των χωρών της Ευρωζώνης, πλην της Μάλτας και της Εσθονίας, καθώς τα στοιχεία για τις δυο αυτές χώρες δεν ήταν διαθέσιμα.

http://www.moneypress.gr/?p=48364
ΑΤΣΑ ΤΙΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟ ΓΚ@ΜΕΝΑΚΙ! «Πρωταθλήτρια» ευρωζώνης στην υποαπασχόληση η Ελλάδα 0 ΑΤΣΑ ΤΙΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟ ΓΚ@ΜΕΝΑΚΙ! «Πρωταθλήτρια» ευρωζώνης στην υποαπασχόληση η Ελλάδα  0 Reviewed by Dexi Extrem on 21:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: