15 Φεβρουαρίου 2017

Κωνσταντινόπουλος για Ελληνικό: Με υπόδειξη Τσίπρα η ερώτηση των 18 βουλευτών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Λίγες μέρες αφότου ο κ. Φίλης «αναδείχθηκε» σε εσωκομματική διαφορετική φωνή, σήμερα εμφανίστηκε ως «λαγός» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό να δημιουργηθούν προσκόμματα στην επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού», σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ παράλληλα προσθέτει πως η «Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατ' εντολή του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου, δεδομένου ότι οι 17 βουλευτές πρόσκεινται στην εσωκομματική φράξια των "53"».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως εδώ και εβδομάδες, με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής και στους προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 διδ. ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», τονιζει σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, τέλος, επισημαίνει ότι «ένας υπάλληλος του Δασαρχείου και η Αρχαιολογία σταματούν την επένδυση, με την ανοχή και τη βοήθεια της κυβέρνησης. Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχουν πολλές εσωκομματικές διαφορετικές απόψεις όταν χάνουν την καρέκλα τους, αλλά μία κοινή θέση: να μην προχωρούν τις επενδύσεις και ιδιαίτερα την επένδυση του Ελληνικού και να χαθούν οι 75.000 νέες θέσεις εργασίας».