10 Φεβρουαρίου 2017

Οι επιστήμονες κατέληξαν: Αυτή είναι η Νο.1 πιο σέξι χορευτική φιγούρα

Είναι η μέρα που θα βγεις με την παρέα σου για χορό (επιτέλους). Έχεις ντυθεί, βαφτεί, είσαι μία κούκλα και λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, κοιτιέσαι στον καθρέφτη και αναρωτιέσαι... ποιες χορευτικές φιγούρες άραγε να κάνω για να είναι η dancing queen της παρέας; Οι ειδικοί μας δίνουν την απάντηση.
Οι κινήσεις των γοφών είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια γυναίκα που χορεύει, αν θέλει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πάνω της τα βλέμματα των ανδρών (και τα ζηλιάρικα βλέμματα των άλλων γυναικών)

Και τι άλλο χρειάζεται μια γυναίκα που χορεύει, για να θυμίζει Σακίρα; Συντονισμένη ασυμμετρία στις κινήσεις των χεριών και των ποδιών της, γιατί αν κουνιέται συμμετρικά, τότε θυμίζει ρομπότ, λένε οι επιστήμονες. Χρειάζεται επίσης συγχρονισμό με το ρυθμό της μουσικής, ενώ και η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο-κλειδί.


Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νορθούμπρια στο Νιούκαστλ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Νικ Νιβ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", επεσήμαναν ότι το (κοινό) μυστικό στο χορό είναι να θυμίζει αδιόρατα - ή λιγότερο αδιόρατα- σεξ.

Εδώ και χρόνια η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι ο χορός και το σεξ συνδέονται στενά, καθώς ο χορός σε κοινωνικό περιβάλλον συνήθως αποτελεί ένα «τελετουργικό» για φλερτ. Καθόλου τυχαία, έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες ότι οι άνδρες βρίσκουν τις χορευτικές κινήσεις των γυναικών πιο γοητευτικές, όταν οι τελευταίες βρίσκονται σε γόνιμη φάση του κύκλου (ωορρηξία).


Μια προηγούμενη παρεμφερής έρευνα των ίδιων επιστημόνων σχετικά με τον χορό των ανδρών, είχε βρει ότι οι γυναίκες προτιμούν άνδρες που κινούν ανεξάρτητα το λαιμό τους από το υπόλοιπο σώμα τους, καθώς επίσης όσους κινούνται γρήγορα και λυγίζουν τα γόνατα. Ακόμη, οι άνδρες με μεγαλύτερη σωματική δύναμη φαίνονται και καλύτεροι χορευτές.

Πως χορεύει ένας «κακός» χορευτής για τους επιστήμονες:


Πως χορεύει ένας «καλός» χορευτής:

http://www.bovary.gr/health-diary/4004/oi-epistimones-katelixan-ayti-einai-i-no1-pio-sexi-horeytiki-figoyra