16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ 2 ΕΚ ΤΗΣ GUCCI! 24ωρη απεργία αρχαιοφυλάκων τη Δευτέρα -Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ, αποφασίστηκε 24ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία των αρχαιοφυλάκων για την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι θα παραμείνουν κλειστά με τα αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Διεκδικούμε την υλοποίηση των ακολούθων αιτημάτων, τονίζουν και σημειώνουν:
Α) Ζητάμε την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.

Β) Η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο).

Γ) Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

«Ελπίζουμε στη ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων μας που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της Τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους Αρχ/κους Χώρους χωρίς προβλήματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.